ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2012-04-24

Hur ska detta sluta………

(ERCup, Team ALT Racing) Efter säsongen 2011 satte vi oss ner och satte målen för 2012, vi protokollförde och så skred vi till verket. På något sätt blev det dock inte det rycket för att klara de uppsatta målen. Motorn renoverades mitt i säsongen 2011 så den lyftes inte ur bilen, växellådan fick sig en genomgång med nya drev då doggarna var det stora problemet 2011. Karossen lagades upp och vi skickade iväg fronten så den blev plugg, Kan rekommendera ACM AB i Karlskrona, nya fronten blev superlätt och såg riktigt bra ut. Dock hanns det inte med någon riktigt provkörning inför säsongen.

Mest energi har lagts på bussen, den gamla såldes i mellandagarna och i helgen var det premiär för den nya. Vi invigde bussen på kvällen med Fredriks grillbuffe bestående av kyckling, korvar från Italien, Tyskland och vårt kära hemland serverat med en god sallad. Alltihop sköljdes ned med varsin pilsner och själva invigningen toppades därpå med varsitt glas Polsk Vodka beslagtagen i dotterns väska……..

Det blev godkänt för bussbyggarna, det var första gången man vaknade på morgonen och Acke inte satt i förarstolen och spelade Soduko. Alla* sov som små lamm och vi var riktigt utvilade på morgonen.

Anders tog kommandot och satte körordningen och la upp träningen, Peter värmer upp bilen några varv och Acke därefter och försöker sätta tid.

Vi körde inte så många varv så vi fick upp temperaturen i däcken riktigt, vi slutade på femtonde startruta, lite förvånade då det kändes lite bättre än så.

För att Anders skulle kunna lägga upp loppet och ha kontrollen bestämde han att han själv tar sista stinten. Acke startar och vi har svårt att hänga med, men det lunkar på och efter 1,5 timme när det är dags för byte har vi klättrat från 15:e till 8:e plats!


ALT Racing och JHRacing i jämn och tät fajt under många varv.

Mycket luft i däcken så att det var halt i slutet var inte så lustigt. Undertecknad går ut på stint två och kommer snabbt in i ett behagligt tempo, bilen känns väldigt balanserad, lite lätt i baken någon gång. När allt känns som allra bäst börjar det komma vatten på rutan, det börjar regna, efter några varv kommer en ordentlig skur och bilarna framför åker som bowlingkäglor ut i terrängen. Kan säga att man blir väldigt osäker hur mycket tidigare man behöver bromsa och hur fort det går att åka genom böjen, ut ur böjen känner man hur halt det är när man lägger på, men då är det ju så dags.

Det torkar upp och dags för Fredrik att ta vid, han kör på bra jämna tider men får strul med nedväxlingarna i slutet. Går in för byte som 6:a och Anders tar vid, han tycker växlingarna funkar bra men så på hans tredje varv så låser sig växellådan, det visar sig att sexväxlade quifelåda petat i både fyran och femman, samtidigt! En god merit kan tyckas men det blir inte så bra ändå, Anders får åka lastare till depån, vi river och konstaterar att en kugge gåt sönder och därmed är loppet brutet drygt fyra och en halv timme in i loppet.

Bedrövade, besvikna och lite uppgivna packar vi ihop direkt. Hemvägen blev tung men piggades upp av lite mat, utanför grindarna till banan blev det buffe’ med kallskuret och några varma korvar, efter att bussen börjat rulla avslutade vi måltiden med vaniljglass, glaserade jordgubbar och skivad banan som sköljdes ned med en kopp kaffe.

Vi tillägnar dagen till vår bils skapare, Filemon, vars teammedlem Rolle "Lövis" Johansson lämnade jordelivet under påskhelgen. Han vigde sitt liv åt att få sonen Stefan till F1 och lyckades genom hårt arbete och hjälpande vänner. Många år ägnade han åt Wäxjö Motorsällskap och motorsporten och vi har blivit av med en färgstark profil inom motorsporten.

Nästa tävling är 10 Juni och går på Falkenberg, där hade vi problem med växellådan förra året….

Ha det gött så hörs vi!

M V H

Team ALT Racing

gm/ Peter Kjellsson

*Alla sov som små lamm kanske inte är en helt korrekt beskrivning, Peter och Acke sov som någonting annat och det innebar vissa insomningsproblem för övriga, trots hörselproppar....


Mer information

2012-04-21, Deltävling 1, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 1614 gånger - Uppdaterat: 2012-04-24 av Mikael Persson

Ur albumet

Team 99 Racing
Foto: Joakim Karaus
Allt i Däck Motorsport

© Copyright 2005-2018, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se