ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan27
dagar kvar till
Race 3
den 28/6
Falkenberg

ERCup News 2008-11-24

Citius Motorsport 8:a i ERCup-finalen

Årets final race på Sturup inleddes i regn. Denna dag saknade vi Ulf som inte hade möjlighet att delta. Därför hade vi lite annorlunda laguppställning, jag anslöt till "gubbarna" i nr 8 så Nicke och Henke fick ratta 80:ian själva.

Kvalet gick i regn och bilarna kändes bra, jag och Henke hade en liten individuell tävling om vem som satte bästa kvaltid. Henke ledde och kände nog av segerns sötma när han gick i depå, men jag hade ett varv kvar, ha ha.

Nr 8 fick start ruta 9, 1 tiondel före Henke i nr 80. Vi lyckades hänga med hyfsat på den blöta asfalten men efter 10 varv undrade jag var Henke blev av. Han hade fått sig en tryckare på höger bakhjul av To Fast for You´s Opel. Grabbarna fick justera bak vangen rejält, där tappade nr 80 11 varv.

8:an ångade på bra och pendlade på 4-5 plats som bäst, men. Efter 2 timmar och 52 minuter kommer Pieter in i depå med en dåligt låtande växellåda. 5:an växel hade kollapsat och slagit hål på huset. Vi gjorde ett tappert försök att laga "skrotet" men det lät för illa så vi beslöt att kasta in handduken.

Resten av racet koncentrerar vi oss på nr 80. Nicke och Henke kör bra stabila varvtider trots en sne bakvagn. Grabbarna lyckas klättra till 8:onde plats i mål.

Totalt i serien slutade bilarna, nr 8 plats 9 och nr 80 plats 14.

Vi gratulerar Team Power till serie segern, strongt gjort!

Under vintern skall vi se över teamet och blir förmodligen en bil mindre. Men först tar vi en välbehövlig paus från skruvandet. Vår svarta nr 80 är till salu, vid intresse ring eller maila.

/ Clas Fransson
Citius Motorsport
www.citius.se

Mer information

2008-10-04, 6 timmars långlopp, Sturup, Svedala MK


Visad: 1884 gånger - Uppdaterat: 2008-11-24 av Mikael Persson

Ur albumet

Flying Fellows & Hegnet Motorsport
Foto: Per Harström
Testdrivers Racing

© Copyright 2005-2020, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se