ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan28
dagar kvar till
Race 4
den 17/8
Mantorp

ERCup News 2018-08-19

Racerapport från Team Gapet

Efter 3 deltävlingar i ERCup 2018

    

Race 1

Första deltävlingen gick på Sturup Raceway den 12/5. Ett race som gick klanderfritt för oss alla och där det utfördes ett planerat däcksbyte. Tyvärr var vi bara 12 startande och Team Gapet slutade på en sjunde plats totalt och på en tredje plats i Cupen för Framhjulsdrivna.


Race 2

Andra deltävlingen kördes på Falkenbergs Motorbana den 10/6 och denna deltävling kördes tillsammans med NSHC (NordicSixHoursCup). 22 bilar till start och vi kvalade in på 11:e plats. Träningen gick bra och bilen gick nästan som vi ville förutom att den inte riktigt svarade vid gaspådrag. Detta fick Andreas erfara då han tog starten. Efter 8 varv blev han inbogserad då TPS-Givaren gett upp. Stort tack till Team KlimaLux som gjorde vad dom kunde för att hjälpa oss att få ut bilen på banan igen. Tyvärr utan framgång, så vi fick bryta. Ledsamt men det är så det är med racing ibland. Nu väntade ett sommaruppehåll innan det var dags för nästa deltävling.


Race 3

Tredje deltävlingen ägde rum långväga hemifrån på Gelleråsen Arena, Karlskoga. Innan dess hade en ny TPS-givare kommit privat från USA med svärdotterns broder och hans familj. Tack Patrik! Sedan vid funktionärsåkning på Ring Knutstorp helgen innan Gelleråsen gick bilen dåligt på tomgång och låga växlar. Detta kom våran Palle och fixande med ett par klick på datorn och så var det åtgärdat. Många Tack!

 Så kommer då morgonen för avfärd. Åker tidigt hemifrån och intar frukost i Hörleskogen och middag i Karlsborg. Väl framme i den hiskeliga blåsten kan varken tält eller markis sättas upp. Tävlingsdagens morgon startas lite annorlunda mot hur det brukar vara med testpass för ERCup och därefter kval. Andreas sätter kvaltiden och vi startar som nr 8. Totalt startar 27 bilar. Tyrone tar starten och halkar succesivt ner i fältet då NSHC:s alla bilar startar efter ERCup-bilarna och i NSHC-fältet finns det många snabba bilar.

 Gunilla tog sedan över och hennes stint förlöpte smärtfritt dock fick vänster framdäck bytas då hennes stint var över då Tyrone redan sett att detta däck var på upphällningen. Karlo tar över och kör upp oss ett par placeringar. Andreas tar över och är den som är snabbast av oss idag (som vanligt). När Andreas stint är över så är vi åter tillbaka på åttonde plats. Tyrone kör de sista 55 minuterna och tar oss upp till en slutplacering som sexa. Vi blir fyra i ERCup och tvåa i Cupen för Framhjulsdrivna.

Väl mött den 9/9, återigen på Gelleråsen Arena.

Vid pennan Gunilla Haraldsson


Visad: 670 gånger - Uppdaterat: 2018-08-28 av Magnus Krokström

Ur albumet

Startgrid
Foto: Christer Lundmark
Motorbilder.se© Copyright 2005-2019, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se