ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2015-07-26

Som en Tornado i Litauen

Tobbe Söderberg och Kent Persson från ERCup-teamet Tornado, har precis kommit hem efter att kört en endurancetävling i Litauen. Då Tornado bilen står still pga renovering så passar Tobbe och Kent på att underhålla race tempot på annat håll. Allt för att komma tillbaka starkare än någonsin till ERCUP.

Vi körde i Nero Racing's BMW som normalt tävlar i MSLS. Bilen är en M3 E36 med 6 cylindrig 3.2l motor på 350 hp, Samsonas växellåda.

Eneos 1000 km heter tävlingen som är Baltikum's största bilracingtävling. 44 bilar var anmälda till huvudtävlingen på lördagen, men andra klasser deltog under helgen i olika tävlingar.

Vi kom till Litauen på måndagen och testade bilen själva på en bana i Kaunas. Detta för att undvika fel med den nya växellådan och div annat som var nytt inför helgen.

 

Eneos 1000 startar med en bilparad inne i Palanga stad på Onsdagen. Kul för alla team att visa upp sina bilar inför många nyfikna besökare.

Practice 1 startade sedan på Torsdagen och det var på torr bana. Banan är på ordinarie Motorväg och avåknings zonerna är obefintliga vid misstag. P4 för oss i klassen.

Tankdepån består av en riktig bensinmack som ligger efter ordinarie motorvägen, kul. Man tankar helt enkelt som vanligt på bensinstationen. Det tar lång tid att tanka men detta är lika för alla.

Någon db mätning existerade inte då ljudet är fritt. Ljudet på våran bil var ca 100-110 db men vissa bilar lät betydligt mer. Speciellt vid växlingarna under bron. Några bilar körde i princip med raka rör. Det var lite annorlunda men ett mycket trevligt race inslag.

Tävlingen har 5 practice tillfällen inför kvalet så det blir mycket bilåkande (40 min - 1,5 Tim, Onsdag-Fredag).

Kvalet går på fredag em (2 timmar) och detta kördes samtidigt av alla klasser.

Klasser:
X1 = snabbaste
GT = typ Porsche GT3
3000+ = 3 lit +
3000 = upp till 3 lit
2000 = upp till 2 lit
Diesel

Vi kvalade in på plats 18 av 44. Det får vi vara nöjda med då det är väldigt snabba fina nya bilar med. Vad sägs om BMW M4, Porsche 991 GT3 mm mm

Många förare som deltog i tävlingen är väldigt duktiga och väl representerade i olika världsserier. Dom mest kända var kanske familjen Bleekemolen från Holland med sonen Jerone Bleekemolen som vunnit Porsche Super Cup tex. Eller hans bror Sebastiaan som kört mycket endurancebil i hela världen. Deras pappa Michael var också med och han har tidigare kört F1. Inte så dåligt... Med andra ord en duktig racingfamilj som är lite svåra att åka ifrån.

Tävlingen startade på lördagen och det var full fart från början och detta på torr bana. Skönt, då banan är snabb utan riktiga avåkningszoner. Efter en tid kom sedan ett ordentligt regn med många avåkningar som resultat. På med regndäck... Det blev ordentligt halt med slicks (se You Tube). Under dagen var det blött och torrt vilket gjorde tävlingen mycket svår för oss med mindre resurser.

Vi slutade på P6 i klassen och 29a totalt. Inte så kul, men då vi under dagen hade ett elfel så får vi vara nöjda med tävlingen ändå.

Det var "verkligen" jätteroligt att tävla mot dom bästa och snabbaste förarna, och hela evenemanget var proffsigt. Mycket folk besökte tävlingen fast det var dåligt väder. Jättekul!!! Denna tävling kan jag varmt rekommendera alla ERCUP Team. Bra träning och roligt med en stor publik. Tävlingen direkt sändes i tv i Litauen.

Förare i våran bil:
Nerijus
Tobbe Söderberg
Kent Persson

Tävlingens officiella webbsajt
http://racing.lt/

Trevlig sommar, hälsningar
/ Tobbe
Tornado Racing

Sök på YouTube på "Eneos 1000" så hittar du fler klipp från tävlingen.
https://www.youtube.com/results?search_query=Eneos+1000


Visad: 2359 gånger - Uppdaterat: 2015-07-26 av Mikael Persson

Ur albumet

Snyggt bygge
Foto: Mikael Persson
Aktuellmotorsport.se

© Copyright 2005-2020, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se