ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2014-08-31

Danska Hegnet Motorsport utökar serieledningen i ERCup

Det blev en händelserik helg på Kinnekulle, där helgen var uppdelad i två tretimmarsrace. Väderleksappparna var välbesökta och himlen noga studerad denna morgon för att rätt strategi och däck skulle kunna väljas.

Det var blött väglag när kvalet startade, men det torkade successivt upp för att mot slutet vara så gott som torrt. Tornado tog pole med ett par tiondelar före 2 Fast 4 You och ATM Racing team.

2 Fast tog starten och var före Tornado, med WTCC föraren Richard Rydell bakom ratten, in under bron. Men ett par varv senare kunde den svarta BMW’n ta sig förbi och skaffa sig en betryggande lucka till  2 Fast 4 You och det övriga fältet som de sedan höll hela tävlingen.


Starten i race 1

Bakom kom sedan ATM Racing och Skararp Motorsport som efter en segdragen kamp tagit sig förbi Kärkkäinen Rally & Racing.  Både ATM Racing och 2 Fast 4 You drabbades dock av problem senare under loppet vilket gjorde att Skararp Motorsport kunde avancera till andra plats som de sedan höll till målflagg, ett varv bakom vinnaren Tornado Racing. På tredje plats kom Allt i Däck Motorsport.

Snabbast i bland de framhjulsdrivna bilarna var Kärkkäinen Rally & Racing före No limit och Schnell Motorsport.


Prispall Race 1

Det var relativt torrt hela race ett, förutom lite regnstänk till och från, vilket i kombination med det nya underlaget syntes på varvtiderna som stadigt låg under minuten för många bilar. Det blev två st code 60 under andra halvan av loppet, där flera team passade på att göra sina sista depåstopp.

Inför race två tillämpades resultatet i race ett för att bestämma startgriden. Det var torrt de första 15 minuterna, men sen kom regnet vilket gjorde förhållanderna besvärligare. Flera bilar passade på att skifta däck vid depåstoppen, bland annat Hegnet Motorsport, och detta visade sig vara ett smart drag då de kunde hålla låga varvtider i regnet ta sig upp till ledning.


Hegnet Motorsport, segrare i race 2, utökade serieledningen.

2 Fast 4 You som startade från plats 23 efter en trasig kylare i race ett, och ett oplanerat byte av topplockspackningen som följd, ångade på och avancerade snabbt genom fältet och skulle även de blanda sig i tätstriden.

Det torkade upp under sista timmen och var helt torrt i princip när målflaggan föll. Det visade sig att det skulle bli oerhört jämnt över mållinjen, med inte mindre än fem bilar på ledarvarvet! Det sista varvet blev en rafflande historia där både 2 Fast 4 You och Allt i Däck tog sig förbi Citius Motorsport's vita #8, och det skiljde mindre än två sekunder mellan andra och fjärde plats. Vilken jämn och härlig racing vi har i ERCup!

Detta innebar att Hegnet Motorsport utökar serieledningen i ERCup, och har nu en rejäl ledning ner till Skararp Motorsport inför finalen på Knutstorp 5 Oktober. Däremot så vet vi alla att vad som helst kan hända i racing så det kommer bli en nagelbitare på finalen för många team.


No Limit Racing

Det blev jämnt även i den framhjulsdrivna klassen, där det var tre bilar på samma varv vid målflagg. Först över linjen var TTJ, vilka dock kör utom tävlan vilket promotade No Limit till årets första seger. Tätt bakom kom även ALT Racing som nu tagit över serieledningen med ett par poäng före Smällarens Racingteam, och trea blev Kärkkäinen Rally & Racing som fick göra ett längre stopp pga följdskador från en kollision i race ett.

Vi vill även passa på att beklaga sorgen för Niclas Andersson som olyckligt gått bort, våra tankar går till familj och vänner!

/ Samuel Kärkkäinen

Mer information

2014-08-24, Deltävling 4, Kinnekulle, SSK


Visad: 2563 gånger - Uppdaterat: 2014-08-31 av Mikael Persson

Ur albumet

JT Racing
Foto: Leif Johansson

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se