ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan32
dagar kvar till
Race 3
den 6/8
Karlskoga

ERCup News 2014-08-21

Dansk ledning i ERCup inför Kinnekulle

Det drar ihop sig för race igen efter ett långt sommaruppehåll med fantastiskt väder! Det har varit svårt att få något gjort i sommarvärmen, men förhoppningsvis har alla teamen ändå hunnit lägga lite energi på bilarna för att hitta de sista tiondelarna till tävlingen på Kinnekulle.

Vi har en spännande helg att se fram emot på många sätt! Det ser ut att bli ett stort startfält med hittils 25 bilar anmälda, vi har en nyasfalterad Kinnekulle ring som enligt utsago ska vara väldigt väldigt trevlig att köra på, samt ett halvnytt format för ERCup med 2x3 timmarsrace istället för det sedvanliga 6-timmarsracet.


Danska Hegnet Motorsport i serieledning

Då det nu bara är två racehelger kvar börjar det även bli spännande i serietoppen där det danska teamet Hegnet Motorsport leder, tätt följt av Team Power och det framhjulsdrivna teamet Smällarens Racingteam. Strax bakom lurar även Citius Motorsport och Skararp Motorsport som även dem kommer vilja vara med och göra upp om seriesegern.

Förra årets serievinnare 2 Fast 4 You har inte haft tillförlitligheten med sig i år, men de kommer som vanligt bli farliga om de får allting att hålla i helgen. Även ATM Racing i sin Porsche är nog revanchsugna efter en säsong kantad av problem och Beamer Racing är tillbaka med sin BMW efter motorhaveri på premiären på Ring Knutstorp.

Det kommer ocks bli intressant att se om de framhjulsdrivna bilarna kan vara med och slåss om pallplatser även på Kinnekulle, efter att både Smällarens Racingteam och Kärkkäinen Rally & Racing var på totalpallen senast på Falkenberg. Även ALT Racing som ligger på en andraplats i den framhjulsdrivna serien kommer vilja vara med där uppe.

I skrivande stund ser det ut att kunna bli regn på söndag, vilket många nog misströstar men somliga team kommer jubla för. Ifall det blir blött väglag kommer vi dock få fortsätta undra om det går att hålla fullt under bron med ny asfalt

Oavsett väder ser vi alla fram emot race och hoppas det blir en kanonhelg!

Väl mött!

/ Kärkkäinen Rally & Racing

Mer information

2014-08-24, Deltävling 4, Kinnekulle, SSK


Visad: 2642 gånger - Uppdaterat: 2014-08-21 av Mikael Persson

Ur albumet

Team Surprise
Foto: Bengt-Åce Gustavsson
Racefoto.se

© Copyright 2005-2022, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se