ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan31
dagar kvar till
Race 3
den 6/8
Karlskoga

ERCup News 2014-04-29

Dansk seger i premiären av ERCup på Knutstorp

Efter en rafflande strid under hela andra halvan av loppet så stod till slut det danska teamet Hegnet Motorsport som segrare med sin vita BMW Compact. Då hade de tampats om ledningen med Beamer Racing i flera timmar, beroende på när teamen gick in för tankning och förarbyte. Dock så slutade kampen snöpligt för teamet från Falköping då deras BMW 320 fick ett motorhaveri när det bara var ca 10 minuter kvar till målgång. Så det var mycket glada danskar som stod på pallen för första gången under många års tävlande.


Hegnet Motorsport på väg mot segern!Hegnet Motorsport snabbtankar
och byter förare 

Annars så var det mycket av ”favoriternas fall” på premiärtävlingen, med många team med tekniska problem. Redan på träningen fick ATM Racing haveri på den nya Fordmotorn i sin Porsche 944. Och Flying Fellows missade starten med 9 minuter då de under träningen var tvungna att reparera en trilskande bränslepump. Allt i Däck Motorsport hade det ändå motigare och kom ut på banan först efter mer än en timme i depån.

Efter den första timmen ledde 2 Fast 4 You i sin snabba Ascona med Volvomotor, tätt följda av Tornado Racing i en svart BMW 320 med Fordmotor. Men båda dessa toppteam skulle senare få problem och trillade långt ned i resultatlistan. Snabbaste varvtid av alla under dagen 1.07.2 hade norrlandsteamet Kärkkäinen Racing med en framhjulsdriven Toyota Corolla, men även de fick bryta efter ca 90 minuter med en brusten drivaxel.

Istället var det Team Power från Jönköping (BMW M3), Citius Motorsport (Toyota MR2) och Back on Track (Ford Escort med Volvomotor och bakhjulsdrift) som blandade sig i striden om tätplatserna, och när målflaggan föll efter sex varma timmar så var det Hegnet Motorsport som vann med 288 varv, 53 sekunder före Citius och 3 varv före Back on Track. Bästa framhjulsdrivna bil blev ALT Racings Opel Corsa på en total 7:e plats, före familjeteamet Gapet (Honda Civic) och Smällarens Racing (VW Golf).

Det blir mycket skruvande i garagen inför nästa tävling på Sturup den 24 maj, och då får vi hoppas att fler team lyckas få tillförlitlighet i sina bilar, vilket är det som betalar sig i långloppsracing.

/ Olle Odsell
Team Flying Fellows


ALT Racing, framhjulsdriven vinnare.Prispallen ERCup Totalt

1. #32 Hegnet Motorsport, Kalundborg, Dk.
2. #8 Citius Motorsport, Falkenberg.
3. #21 Back on Track, Ekeby

Mer information

2014-04-26, Deltävling 1, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 2841 gånger - Uppdaterat: 2014-04-29 av Mikael Persson

Ur albumet

ATM Racing Team
Foto: Bengt-Åce Gustavsson
Racefoto.se

© Copyright 2005-2022, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se