ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan1
dagar kvar till
Race 1
den 18/4
Kinnekulle

ERCup News 2014-04-29

ERCup-premiären avklarad, godkänt och med mersmak!!

I fredags fick vi så äntligen koppla på släpet med bilen bakom bussen och bege oss till Ring Knutstorp för årets första race i ERCup på lördagen 26: april.

Årets team är oförändrat mot föregående med Peter Kjellsson, Anders Stenkilsson (nytt efternamn) Michael Arvidsson och Johan Bertilsson. Algot Kjellsson är som vanligt med på alla tävlingar med runtomkringservice och i år är Håkan Kjellsson med från början som tävlingskoordinator eller vad vi ska kalla det och kommer att köra någon tävling också.

Vi hade gått igenom bilen både utan och innan minst 2 gånger och utrustningen i bussen minst lika många gånger och vid avfärd var det laddad stämning, Micke var som vanligt mest taggad och var nära bristningsgränsen medan vi andra visade viss sansad optimism efter att hållit på i nio år och drabbats av det mesta. Shit Magitt – detta är alltså ALT Racings tionde säsong! Och ALT Hiss firar dessutom tjugo år i sommar  –  är det lustigt att man börjar bli bekväm :-)

Det är alltså 11 år sedan vi körde korpgokart i dåvarande Alvesta Gokarthall som resulterade i inköp av en VW Golf GTI av 79 års modell – eller om det var så att vi köpte 4 kompletta racingoveraller med hjälmar och underställ och fick racebilen på köpet…….

För Er som läst racerapporterna från början så minns Ni kanske att både troliga saker, men framförallt otroliga saker har lyckats hända på våra bilar under dessa år. Golfen byttes ju så småningom mot en mer racepreppad Opel Kadett och den var lite mer driftsäker, åtminstone tills vi trimmade det där sista.

På tal om gå sönder, i Strömsnäsbruk fyller vi alltid V-power i dunkarna, när vi svänger in med bussen skrapar helt plötsligt släpet i backen – det har aldrig hänt innan. När vi stänger av motorn hör vi snart ett pys och bussen får slagsida som borde fört Wasas förlisning ut ur historieböckerna. En gummibälg till luftfjädringen bak har gett upp, helt söndersprängd. Den byter man inte en fredagkväll i Strömsnäsbruk, vi rullar nu mot Knutstorp i ca 70 knyck för att spara på prylarna, för fram ska vi!

När allt är upplockat och i ordning, bilen besiktigad och kvällsmaten på gång rullar ekipaget från Nordmaling med Kärkkäinen Rally & Racing in i depån sådär kvart i åtta, hälsar på killarna och undrar när dom körde, fem i morse blir svaret. Killarna har kört i femton timmar, fattar Ni nu att ERCup är något speciellt!

Tävlingsdagen hälsar oss välkomna med en stor sol på klarblå himmel, med andra ord en härlig morgon, snart börjar det morra lite i depån med någon motor som provstartas och aktiviteterna ökar i varje tält – det finns hopp om 2014 också!

Kvalet drar igång med undertecknad bakom ratten, stcc har varit och tränat nästan hela veckan och vi fick ”knuffa” undan deras trailers i depån när vi kom, men dom lämnade kvar ett bra lager med gummi från sina slicks på banan och greppet var maximalt, vi sätter tolfte kvaltid och Anders som ska ta starten går ut och värmer upp racedäcken.

Starten går lugnt och fint, det är ett disciplinerat gäng som åker ERCup, andra varvet plogar Anders lite med spliten i kurbsen efter startrakan men får bilen på banan igen och stinten avlöper som planerat och han kör upp oss från 12:e till 7:e position, byter till undertecknad och jag kämpar duktigt men når inte kvaltiden, så mycket gjorde gummibeläggningen.

Framför ligger Skararp med Lasse vid ratten, han är kund så han kan jag inte köra om :-), framför ligger också Stefan i Team Fyra3, vi ligger dessutom på samma radiokanal så man kan hetsa lite indirekt genom kommentarer till sin egna teamkordinator. Jag undrar om inte Stefan kommer att söka upp Pony Drifters (driftingteam där man åker på tvären) när vi kommer till Sturup……..

Det rullar på bra och vi ligger på 3:e plats efter 2 timmar, vi vill dra ut lite på stinten men vet att det är gränsfall för soppan, jag får order att hålla koll på minsta tendens till hostning. Då helt plötsligt tappar motorn drag skramlar och rister till och lyser rött på panelen, det enda jag tänkte var: fan, övervarvade jag innan krönet och blåste motorn, inte en tanke på soppan, kommer rullandes till hårnålen innan det stannar helt, fortfarande helt övertygad att ventilerna passats ihop med kolvarna efter tidigare års erfarenheter. Efter bogsering till tankdepån och lite soppa i tanken så – just det, hon morrade som en tiger igen! Jag hade fel, bara soppan denna gång! Ett halvt varv innan planerad tankning…..

Vi tappade dock placeringar ner till 10:e, Johan går ut och kör sitt pass på jämna fina tider och tar tillbaks ett antal placeringar, i depån funderas det på hur vi lägger upp det nu. Micke tar över och fortsätter jaga ifatt. Efter en halvtimme börjar det lysa i panelen, batterivarning. Anders gör sig klar och Micke kommer in för samtidigt byte, remmen är på plats så vi är på väg att byta generator, då ser Anders en sladd som glidit ur sin kabelsko. Denna ska sitta under insuget mellan motor och torpedvägg och fan vet hur man ska få dit den. Chansar på att sätta den i spännskruven och……..det funkar, Anders har under tiden satt sig på plats och nu bär det av ut på jakt igen!

Inte nog med att vi tappat varv, all taktik har trillat och vi måste göra ett extra förarbyte än planerat för att få ihop det. Bilen går kanon och håller resten av loppet och Micke tar bilen i mål på en total sjundeplats och etta i framhjulscupen!

Trots allt är vi nöjda men visst far tanken genom huvudet ”om inte om hade varit”.

Stort tack till alla sponsorer och hjälp på vägen, detta året ska bli vårt !

Nästa deltävling är på Sturup Raceway 24 maj och då är fler än Micke taggad ut i fingerspetsarna!

Trevlig Valborg !

/ Peter Kjellsson
Team ALT Racing
www.altracing.se

Mer information

2014-04-26, Deltävling 1, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 2138 gånger - Uppdaterat: 2014-04-28 av Mikael Persson

Ur albumet

ATK Racing
Foto: Micke Olsson
MickeOlsson.net

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se