ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan1
dagar kvar till
Race 1
den 18/4
Kinnekulle

ERCup News 2014-04-23

Tidig premiär för ERCup på Knutstorp

På lördag den 26 april körs första tävlingen i årets Endurance Racing Cup på Ring Knutstorp i Skåne. Till den ovanligt tidiga premiären har 22 team med mellan 2 – 6 förare anmält sig. Tävlingen körs under 6 timmar och med den enkla principen att det team som kört flest varv vinner.

Långlopp innebär inte bara att köra fort utan också att ha rätt strategi med snabba förarbyten och tankningar och framför allt att inte stå och meka i depån. Men det kan vara nog så svårt att få en tävlingsbil att hålla i 6 timmar, vilket ofta innebär att man kör uppåt 50-60 mil med full gas utan paus förutom några minuter för förarbyte och tankning. Det kan räcka med ett litet förargligt fel som gör att man måste reparera i depån, och då har man inte längre med pallplatserna att göra.


CM Carparts Racing från Danmark snabbtankar.

Bilarna som används i ERCup är standardbilar med motorer upp till 3 liters slagvolym eller 1,8 liters med turbo. Det innebär många olika bilmärken som t ex BMW, Volvo, Toyota, Opel och Honda. Alla toppteamen från förra året finns med även i år så favoriter är kanske 2 Fast 4 You med sin Opel Ascona, Citius Motorsport med Toyota MR2, ATM Racing med Porsche 944 och Flying Fellows med sin trogna Volvo 244.


2 Fast 4 You på Knutstorp förra året, med ATM Racing jagandes precis bakom.

Det finns också en separat prisbedömning av framhjulsdrivna bilar och här är det norrländska teamet Kärkkäinen Racing storfavoriter med sin Toyota Corolla, men se upp för No Limit Racing som i år bytt till en turboladdad maskin i sin Volvo S40, och Smällarens Racing är alltid snabba när de får sin VW Golf att hålla hela vägen i mål.


Kärkkäinen Rally & Racing sticker in nosen på insidan om Citius Motorsport.

Det finns också några nya team som vill prova lyckan i ERCup, som Team Power från Jönköping med en BMW 328 och DOD Racing som köpt en Volvo 244 som varit med i serien i många år i andra teams regi. Även flera team från Danmark kommer till den första tävlingen, som veteranerna Hegnet Motorsport (BMW Compact) och nykomlingarna Sögaard Racing (BMW M3).


Hegnet Motorsport, BMW, från Danmark skuggas av Smällarens Racing, VW Golf.

Det ska bli spännande att se vilka som har gjort hemläxan ordentilgt i garagen under vintern och som får material och förare att hålla ut under lördagen, som kommer bli varm och solig om man ska tro väderprognosen.

/ Olle Odsell
Team Flying Fellows

Mer information

2014-04-26, Deltävling 1, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 2552 gånger - Uppdaterat: 2014-04-23 av Mikael Persson

Ur albumet

32 Hegnet Motorsport
Foto: Jörgen Olsson
Team GAPET

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se