ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan31
dagar kvar till
Race 3
den 6/8
Karlskoga

ERCup News 2013-09-09

Favoritfall i ERCup på Kinnekulle

Söndagens tävling i ERCup på Kinnekulle bjöd på dramatik och bortfall av många favoriter under de sex timmarna. Det började redan på träningen då Skararp Motorsport fick sladd under bron och deras BMW slog bakänden hårt i skyddsräcket, så de kunde inte komma till start.

Serieledarna 2 Fast 4 You var ensamma om att göra en varvtid under minuten och stod därmed i pole position med Tornado Racings svarta BMW bredvid, men redan efter 10 varv kom den röda Asconan in i depån med trasig topplockspackning. De fick snart sällskap av hemmafavortierna Beamer Racing som också fick tekniska problem. Båda lyckades efter nästan en timmes stopp laga sina bilar men var då givetvis hopplöst efter. ATM Racings Porsche 944 fick stå två minuter i skamvrån för omkörning på gulflagg och halkade ned till en 11:e plats.

Icar Racings BMW tog över ledningen med Kärrkäinens framhjulsdrivna Toyota Corolla tätt efter, men efter en dryg timmes körning fick även de tekniska problem och fick gå i depå.


Strul för Icar Racing...


och för Kärkkäinen Rally & Racing.

Då tog Tornado över ledningen och en annan framhjulsdriven bil, ALT Racings Opel Corsa, lade sig på andra plats. Citius vita Toyota MR2 låg trea då de måste köra in i depå med vänster framhjul sittande på bara en hjulbult.


Citius snodde hjulbultar från transportbilen.

Efter tre timmar har ATM kört ikapp till en andraplats efter Tornado, och bakifrån har Flying Fellows avancerat till en fjärdeplats efter ALT.

ATM kör om Tornado och Icar Racing har kört upp sig till en tredjeplats när man passerar fyra timmars körning. Men de har problem med att kylvattnet försvinner så efter ett längre depåstopp så är de borta från tätstriden. Nu börjar den sträva asfalten på Kinnekulle skörda sina offer och flera bilar har fått gå in i depå för att byta ett eller flera däck.

När det är en timme kvar är ställningen ATM, Tornado, ALT och Flying Fellows. Den vita Volvon försöker jaga ikapp Corsan, men ett febrilt räknande i depån visar att de gått ut från sitt depåstopp med tankning och däckbyte en minut för tidigt för att klara 90-minutersgränsen för slutstintet i mål. De får därför göra ett extra förarbyte när det är 15 minuter kvar och slutar ett varv efter ALT i mål . Vinnare blir alltså än en gång ATM, Tornado får en välförtjänt framgång på andra plats efter en strulig säsong, och ALT får äntligen kliva upp på prispallen som trea i totalsammanställningen och bästa framhjulsdrivna bil.

Inför finalen på Knutstorp om fem veckor har det tätnat ordentligt i serietabellen med ATM bara en halv poäng (!) före 2 Fast 4 You och jämna Citius ytterligare 6,5 poäng efter. I kampen om pallplatserna i serien kan även Flying Fellows och det danska teamet Hegnet Motorsport blanda sig i leken.

/ Olle Odsell


ATM Racing vann ERCup-racet på Kinnekulle.

Mer information

2013-09-08, Deltävling 5, Kinnekulle, SSK


Visad: 2973 gånger - Uppdaterat: 2013-09-08 av Mikael Persson

Ur albumet

Ullared Motorsport
Foto: Bengt-Åce Gustavsson
Racefoto.se

© Copyright 2005-2022, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se