ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan32
dagar kvar till
Race 3
den 6/8
Karlskoga

ERCup News 2013-09-05

ERCup kör sin femte deltävling på Kinnekulle i helgen

Tävlingssäsongen i Endurance Racing Cup börjar gå in på upploppet när man kör den femte deltävlingen på Kinnekulle Ring på söndag i SSK’s regi. De tidigare fyra tävlingarna på Knutstorp, Falkenberg, Sturup och Mantorp har bjudit på många spännande fighter och med många olika team på prispallen.


Beamer Racing hemmafavoriter på Kinnekulle Ring

En titt i serietabellen visar att det är främst sex team som verkar ha siktet inställt på att komma på prispallen i serien totalt, när den avslutas i oktober på Ring Knutstorp. Team 2 Fast 4 You leder i sin röda Opel Ascona med två 6-timmars segrar och en 3-timmars seger (man körde två 3-timmarslopp på Mantorp). Tvåa i tabellen ligger Falkenbergsteamet Citius Motorsport som inte vunnit någon tävling med sin vita Toyota MR2, men de har varit jämna med 2:a, 3:e och 4:e platser i mål. Tätt efter ligger ATM Racing Team som vann den senaste 3-timmarstävlingen med sin Porsche 944, men som misslyckades att ta en bra placering i blötan på Sturup i juni.


Kan Citius Motorsport vinna på Kinekulle?

Det ganska demokratiska poängsystemet i serien gör dock att även team som inte står på pallen varje tävling kan hävda sig väl om de fullföljer loppen. Skararp Motorsport vann på Falkenberg men har också haft lite motflyt på några tävlingar, så de ligger fyra med sin vita BMW 3-serie. Volvogänget från Göteborg Flying Fellows som kör en Volvo 244 från 1979 ligger femma, 24 poäng efter serieledaren, men eftersom en seger ger 70 poäng i varje tävling så är loppet långt ifrån kört. Och det danska teamet Hegnet Motorsport är ytterligare 9 poäng efter på sjätte plats, och har de en bra dag med sin BMW 1-serie så kan de komma på pallen.


Hegnet Motorsport från Danmark

Bland de framhjulsdrivna bilarna leder Kärkkäinen Racing stort med sin snabba Toyota Corolla och på Mantorp var de totaltvåa i mål i ett av heaten, så det är kanske bara en tidsfråga innan de står överst på prispallen, åtminstone om det är blött. De kör från Luleå till varje tävling i sydsverige så om det var en tävling om längsta transportsträckan så skulle de vinna överlägset! Annars är väl BMW-teamet Beamer Racing hemmafavoriter på Kinnekulle, med bl a förre rallycossmästaren Stig Emilsson bakom ratten.

Till tävlingen på Kinnekulle på söndag är det 20 team anmälda, och det vackra sensommarvädret verkar stanna så vi kan se fram emot en svettig tävlingshelg ur flera aspekter!

/ Olle Odsell


ATM Racing har tidigare haft problem med att hjulen ramlar av på
Kinnekulle, med spektakulära krascher som följd. I år måste ATM Racing
dock ta poäng på Kinnekulle för att ha en chans på seriesegern.

Mer information

2013-09-08, Deltävling 5, Kinnekulle, SSK


Visad: 2895 gånger - Uppdaterat: 2013-09-05 av Mikael Persson

Ur albumet

Vølund Motorsport
Foto: Mikael Persson
Aktuellmotorsport.se

© Copyright 2005-2022, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se