ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2013-08-24

Kärkkäinen Rally & Racing tvåa på Mantorp

Efter ett långt sommaruppehåll började det rycka i högerfoten när det började dra ihop sig till ERCup Mantorp. Med lite ombyggnationer i framvagnen var vi ändå tveksamma om vi skulle ha tillräckligt med fart på den långa snabba banan. Ny bana och nytt upplägg med 2 st 3-timmars race skulle bli spännande.

På träningen visade de sig att uppdateringen av framvagnen föll väl ut och vi tog 4:e startruta bakom 2 Fast 4 You, Tornado racing och ATM Racing.

Tornado Racing tog starten och Markku hängde på bakom men i andra svängen fick han ett litet  släpp i bakvagnen och ATM Racing smet förbi. Han höll tredjeplatsen i 10 minuter och gick sedan upp till första plats då det blev code 60 pga att banan kontaminerats med olja, och de flesta valde att göra sitt första av 2 obligatoriska förarbyten. Ledningen hölls till vi gjorde vårt första depåstopp som vi tyckte gick bättre än vanligt och ut på banan igen som… 10:a!? Vi tyckte att de kändes som vi tappade för mycket, då tidtagningen låg nere på nätet kollade vi med tidtagningen men dom hävdade att allt såg normalt ut.

Karl höll jämna låga tider och körde så sakteliga upp oss till 3-4 plats, men efter 1 tim och 50 min utan tankstopp ropar han att bilen börjar hacka i långa kurvor men håller ut några varv till men sen blir det tankstopp som inte flyter så bra och Samuel kommer ut som 8:a, 2 varv efter ledarna 2 Fast 4 You.

Samuel började jaga och var snabbast på banan och plockade placering efter placering och med 15 minuter kvar var han 2 sekunder efter 3:an ATM Racing och chans på vår första pallplats i totalen, men... samtidigt säger Samuel att bilen börjar misstända. Vi konstaterar rätt snabbt att det är bränsle som börjar ta slut och med ett tidigare tankstopp på 5 minuter så kommer vi inte hinna ut på banan igen så vi bestämmer att han ska ligga kvar men dra ner på tempot ordentligt för att kunna ta målflagg, vilket nästan lyckas. I slutet på långa rakan på sista varvet dör bilen, efter upprepade försök startar den igen och Samuel kan linka över mållinjen och rädda en 5:e plats, 2 varv efter vinnaren.

Race 2 startar vi efter resultatet från race 1 vilket ger oss 5:e startruta efter 2 Fast 4 You, Skararp Motorsport, ATM Racing och Flying Fellows.

Per startar och efter ett par varv ligger han 2:a efter 2 Fast 4 You. Första timmen ligger dom och växlar i ledning och när det blir code 60 så vi tar ett tankstopp för att inte upprepa första racets bränslebrist. Vi upptäcker nu att när Erik kör ut på banan så registreras det inget varv och pratar med tidtagningen och dom ordnar till det. Med race 1 i tanken inser vi att det kan ha hänt samma sak där och vi pratar åter med tidtagningen men dom kan inte göra nått åt det så länge vi inte kan bevisa att det blivit fel. Då vi har kamera i bilen bestäms det att om filmen visar att det är fel så kommer det att åtgärdas, nu hoppas vi bara att våran lite lynniga kamera har filmat allt.

Erik ligger efter 50 minuter runt 4:e plats när vi ser på långa rakan att huven släppt på höger sida så vi rusar till tankdepån för att göra vårt sista stopp där det tyvärr blev lite stressigt så vi spiller lite bränsle och Stopp and Go är ofrånkomligt. Toivo får på vägen ut veta att vi fått straffet och kommer in nästa varv igen, det måsta ha optimerat hans adrenalinnivåer för han gör ett riktigt bra utvarv men in i första svängen tar allting slut. Vår kulbultsförsänkare går av, bärgningen drar ut på tiden och vi får bryta vår första tävling sedan vår 'prova på tävling' på Kinnekulle 2011.

Vi beger oss nu till tidtagningen med våran portfölj fylld med pengar... jag menar dator för filmvisning och det konstateras att inget av våra 2 passeringar i depån registrerades och vi fick tillbaka de 2 varven vilket resulterade i att vi blev 2:a och vi tog våran första pallplats totalt om än bara i en 3-timmars tävling.

Snabb genomgång av bilen nu och nya tag till Kinnekulle 8:e september.
 
/ Kärkkäinen Rally & Racing


2:a i race 1

Mer information

2013-08-16, Deltävling 4, Mantorp


Visad: 2472 gånger - Uppdaterat: 2013-08-22 av Mikael Persson

Ur albumet

Allt i Däck Motorsport
Foto: Mikael Persson
Aktuellmotorsport.se

© Copyright 2005-2022, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se