ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2013-08-12

ERCup-Serien till Mantorp efter sommaruppehållet

Efter lite välbehövlig semester för både team och bilar återvänder nu ERCup till Mantorp den 16/8. Mycket blir nytt till denna tävling med både ny bana för serien samt nytt tävlingsupplägg med två stycken 3-timmarstävlingar. Nu på förhand talar allt för att det kommer bli två spännande race till helgen!

Det har diskuterats flitigt senaste tiden hurvida vi kan göra serien mer attraktiv, och ett förslag som röstades igenom var att dela upp tävlingen till två heat vilket kommer att testas nu på Mantorp. En av tillägsreglerna till är bl.a. två obligatoriska förarbyten per heat, så räkna med mer aktivitet i depån detta race! En annan kompletterande regel är att bilarna ska starta på samma däck i andra heatet som dem gick i mål på i första, för att inte driva kostnaderna ytterligare.

Ännu en ny detalj som alla bör observera är att ingen safety car kommer att användas denna tävling, utan istället tillämpas Code 60 vid behov.

Det har varit väldigt jämnt i toppen på ERCup i år, men naturligtvis så ska det spekuleras om vilka som har chans att vinna  och en av förhandsfavoriterna är 2 Fast 4 You med två segrar denna säsong och en bil som troligtvis blir svåromkörd på långa rakan på Mantorp!

Även Citius Motorsports vita maskin, ATM Racing Team och Skararp Motorsport måste ses som kandidater att slåss om segern. Fyra3Racing kan skrälla ordentligt och Tornado racing kanske äntligen kommit till rätta med alla sina problem och lyckas knipa en pallplats.

I framhjulsdrivna klassen så ser det ut att kunna bli en kamp mellan CM Carparts Racing och Kärkkäinen Rally & Racing, men räkna heller inte ut ALT Racing som visade bra fart senast på Sturup när de äntligen verkar ha lagt all otur bakom sig och kunde fullfölja säsongens första deltävling.

Nu hoppas vi på stort startfält och frånvaro av regn!

Väl mött
/ Kärkkäinen Rally & Racing


2 Fast 4 You och Kärkkäinen Rally & Racing är segerkandidater
på Mantorp i sina respektive klasser.

Mer information

2013-08-16, Deltävling 4, Mantorp


Visad: 2604 gånger - Uppdaterat: 2013-08-12 av Mikael Persson

Ur albumet

Safety Car
Foto: Christer Martinsson

© Copyright 2005-2022, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se