ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2013-07-06

ERCup-tävling på Mantorp 2 x 3 timmar på prov

Styrelsen och regelkommittén har nu sammanställt de svar som kommit in på enkäten om vi ska köra ett test med 2x3 timmars tävling på Mantorp den 16 augusti. Av inkomna svar var det en liten övervikt för de som vill genomföra testet (8 team för och 6 team emot) så det var inget självklart val.

Vi har dock beslutat att genomföra provet, främst för att om vi inte provar så vet vi inte vad vi tycker om det i praktiken, och då kan vi fortsätta att diskutera det i evighet. Tanken är ju att det ska ge mer “nerv” i tävlingen med två starter och två målgångar och bidra till att aktivera hela teamet. Vi har ju tidigare publicerat preliminära regler för hur det ska gå till, och i inbjudan som nu håller på att färdigställas kommer de slutliga reglerna att finnas. Det blir två separata 3-timmarstävlingar med 30 min paus emellan och i varje tävling delas ut hälften av poängen från en normal 6-timmarstävling. Anmälningsavgiften är fortfarande 4500 kr för helgen så det går inte att få lägre avgift genom att anmäla sig till bara en tävling.

En fråga som diskuterats mycket är om man ska få byta däck under pausen. Risken är ju att “välbeställda” team sätter på nya däck i båda racen, vilket blir dyrare. Alternativet att tillåta byte av begagnade däck faller på svårigheten att avgöra vad ett begagnat däck är. Så vi har beslutat att de däck som man kör i mål med på första racet kommer att färgmärkas, och de däcken ska sitta på när man kör ut till andra racet. Det är dock tillåtet att skifta position på däcken.

En förutsättning för att det ska fungera med två race och bara 30 minuters paus är att alla team är snabba att tanka och fixa till bilen och att köra ut till start i tid till race 2. Startposition i race 2 är i den ordning som man kom i mål i race 1. Den som inte hinner ut i tid får som vanligt starta från depån efter alla andra.

Inbjudan, regler och tidsschema kommer på hemsidan inom kort. En påminnelse är att denna tävling körs med försäkringar i SMA (Svenska Motor Alliansen) och inte inom SBF’s regelverk. Dock så gäller samma tekniska och säkerhetsmässiga regler som vanligt, och man måste kunna visa upp antingen en SBF eller SMA förarlicens. ERCup teamförening kommer att ha två besiktningsmän på plats för att säkerställa att alla bilar och förare uppfyller våra tekniska och säkerhetsmässiga krav.

Styrelsen ERCup teamförening

Mer information

2013-08-16, Deltävling 4, Mantorp


Visad: 2730 gånger - Uppdaterat: 2013-07-06 av Mikael Persson

Ur albumet

Svarta sträck
Foto: Per Harström
Testdrivers Racing

© Copyright 2005-2022, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se