ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan32
dagar kvar till
Race 3
den 6/8
Karlskoga

ERCup News 2013-06-26

På Lördag 29/6 återvänder serien till Sturup Raceway

Loppet på Falkenberg är över, men ERCup serien fortsätter i helgen på Sturup Raceway som alltid borgar för ett nära och bra race. Banan erbjuder många spännande bromsdueller. Här är det mer chassie och bromsar som spelar in än ren motorkraft. Sturup är också en bana som de flesta har kört ganska många gånger och lagen är därför inte rädda för att ge full gas!

Förra året vann 2Fast4You med ATM Racing strax efter. 2Fast4You satte också bästa tiden i loppet i sin blixt-snabba Ascona. Mycket tyder på att vi återigen kommer att få se samma dominans eftersom 2Fast4You inte blivit slöare sedan förra säsongen. Alla ögon kommer därför att riktas mot dem.

Banan

Banan är en snäv och kort bana med en hel del svängar. Samtidigt är Sturup en av de få banor där det faktiskt svänger en hel del både till höger och vänster. Många banor svänger 80% på samma håll. Det är också en bana som kräver ett bra chassi och en bra setup. Banan är mycket teknisk och det finns knappt en riktig långraka. Detta innebär att motorkraft är en mindre faktor. Väggrepp och bromsar har störst betydelse.

Banan har även en blind kurva (sväng 3), vilken kräver "cojones" eftersom man först ser svängen när man kommer upp över kullen, samtidigt med att man måste bromsa.

Ofta ser man att de flesta omkörningar i ERCup sker på raksträckor, så det är faktiskt omvänt på Sturup där inbromsningarna ofta erbjuder goda möjligheter till omkörning.

Favoriterna

Den största favoriten måste vara 2Fast4You i Opel Ascona 400. De vann tävlingen förra året och satte även bästa varvtid, vilket var en hel sekund snabbare än den 2:a av ATM Racing i Porsche. 2Fast4You leder också ERCup serien just nu, så bilen är supersnabb i år.

En annan favorit är ATM Racing i Porsche 944. Den gröna Porsche är också skrämmande snabb och har även hållbarhet som är så viktigt i en 6 timmars race.

Citius kommer med sin stabila Toyota MR2 som också alltid blandar sig i toppstriden. Citius ligger på 2:a plats i ERCup för närvarande.

Skarap visade på Falkenberg att de verkligen har hittat ffarten i sin BMW. Det kan inte uteslutas att de kan upprepa segern igen på Sturup om de har turen med sig.

ICar har en av seriens snabbaste bilar, men de verkar ha lite problem med att få det att fungera felfritt i 6 timmar.

 

I FWD klassen ser det återigen ut att bli en kamp mellan Kärkkäinen i supersnabba Corolla och CM Carparts Racing i Honda Civic Type-R. Kärkkäinen har verkligen funnit farten i sin Corolla och är förmodligen favorit att vinna FWD cuppen på Sturup om de kan genomföra racet utan problem. CM Carparts hade oturen att knäcka hjulnavet till tävling på Falkenberg, men det visade sig att Civicen inte var bland de snabbaste på Falkenberg.


Favoritväredring

***** 2Fast4You

**** ATM Racing, ICar Racing Team, Citius Motorsport

*** Skarap Motorsport, Beamer Racing, Kärkkäinen Rally & Racing Team

** Flying Fellows, Hegnet Motorsport, Femiett, CM Carparts Racing, Allt i Däck Motorsport, Tornado Racing,

* Resten :)

Mer information

2013-06-29, Deltävling 3, Sturup, Svedala MK


Visad: 3117 gånger - Uppdaterat: 2013-06-26 av Sverker Ottosson

Ur albumet

Citius Motorsport
Foto: Mikael Persson
Aktuellmotorsport.se

© Copyright 2005-2022, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se