ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan23
dagar kvar till
Race 4
den 4/9
Kinnekulle

ERCup News 2013-05-06

ERCup premiär på Ring Knutstorp på lördag

Nu är det äntligen dags för ERCups långloppsteam att rulla ut tävlingsbilarna ur garagen och visa upp vad man åstadkommit under den långa vintern. Årets säsong bjuder på sex stycken 6-timmarstävlingar på fem olika banor, och för första gången finns Mantorp Park med i tävlingskalendern.

Nästan alla toppteamen från förra året har anmält sig till premiären på Knutstorp, men ännu saknas t ex Tornado Racings BMW i startlistan. Det ryktas att de har bytt motor från Volvo 2,5-liter till Ford 2-liter, och frågan är om de hinner få allt färdigt i tid. Förra årets vinnare ATM Racing är dock klara och de har minutiöst gått igenom sin Porsche 944 med Volvomotor under vintern.

 

Skeneteamet 2 Fast 4 You har byggt en ny Volvomotor till sin Ascona, men motorn havererade på testkörning på Anderstorp i april så frågan är vad som nu sitter under huven. Ett annat team som synts testa bilen är Flying Fellows som körde in en nybyggd motor på Falkenberg i slutet av april. De har också rivit ut det gamla elsystemet ur sin Volvo 240 från 1979 och dragit helt nya kablar, vilket resulterade i att bilen blinkade till höger men svängde åt vänster, men det ska visst vara åtgärdat nu.

 

Det finns också några nya team i serien. Göteborgsbaserade Schnell Motorsport provade på att köra en tävling förra året med sin Ford Focus, men de satsar i år på en hel säsong. Flera team från Danmark har också visat intresse att köra  ERCup, och till premiären får vi se en ny Honda Civic med teamet CM Carparts Racing.

Under året kommer vi också få se gästspel från andra racingserier, t ex har flera team i  Mellansvenska Långloppserien, MSLS, visat intresse att prova några nya banor. Vissa bilar passar direkt in i reglementet, men även bilar som inte helt uppfyller reglementet kan få köra upp till två ”prova på” tävlingar under året, men utan prisbedömning i serien. Till premiären kommer Lestrup Racing med en Mini Cup bil med 1,6 liters turbomotor. Den är inte tillåten enligt reglementet men det ska bli intressant att se hur denna relativt nybyggda tävlingsbil kan mäta sig med de traditionella och ofta lite äldre ERCup bilarna.

En osäkerhetsfaktor vid premiärtävlingen är hur bilarna uppfyller SBF’s ”nygamla” bullerkrav på max 95 dB vid förbikörning under full acceleration. Gränsen 95 dB har gällt även tidigare, men i år har man skärpt mätmetoden så att många bilar kan förväntas få problem. Därför har teamen uppmanats att ta med extra ljuddämpande åtgärder, för att slippa bli svartflaggade och kanske bli tvingade att bryta tävlingen. Förhoppningsvis hinner man åtgärda högt bullrande bilar mellan morgonens träningspass och starten kl 10.00 på lördag förmiddag.

/ Olle Odsell

Mer information

2013-05-11, Deltävling 1, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 3277 gånger - Uppdaterat: 2013-05-05 av Mikael Persson

Ur albumet

Citius Motorsport
Foto: Per Harström
Testdrivers Racing

© Copyright 2005-2022, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se