ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan1
dagar kvar till
Race 1
den 18/4
Kinnekulle

ERCup News 2012-09-11

Flying Fellows längtar efter den perfekta tävlingen

Om man ska placera sig på pallen i ett 6-timmarslopp så räcker det inte att bilen är snabb, vilket de flesta team bittert har erfarit. Det krävs också någorlunda jämna förare, bra support i depån och vid tankning samt förstås att bilen håller! I Flying Fellows har vi varit hyggligt snabba i år och depåsupporten har fungerat bra, men varje tävling har det varit något som gjort att vi har missat chansen att tävla om en pallplats.

Det började ganska bra på premiären på Knutstorp, trots att vi "skolade in" våra två nya förare Gert och Anders, men vi hämmades av en diffbroms som inte fungerade. Så vi tappade säkert några tiondelar per varv då vi fick smyga oss på gasen ut ur kurvorna. Vi var heller inte nöjda med den nya Yokohama däcken som verkade för hårda i blötan som var under vissa delar av dagen. Men vi tuffade runt utan större missöden och missade precis pallen med en 4:e plats.

På Falkenberg var det ju regn nästan hela dagen och inte heller här fungerade däcken speciellt bra. Kenneth fick vattenplaning i Ginstkurvan efter bara en halvtimme och hamnade ganska hårt i däckbarriären. Det blev dock mest kosmetiska skador så efter en timmes bändande, skruvande och tejpande så fick vi ut bilen på banan igen, men klart sist i fältet av 26 bilar.

Vi blir sedan stående ytterligare en kvart med ett bakre dimljus som lagt av, men kommer i mål på en 20:e plats. Vi lyckades dock köra 76% av det antal varv som segraren kört, vilket innebar att vi bara tappade 24 placeringspoäng av möjliga 70.

Till Sturup var vi riktigt taggade med nya framskärmar, ny stötfångare och nylackad front, och vi såg fram emot att köra den knixiga och utmanande banan.

Efter den första timmen ligger vi 2:a och Ola kan inte hålla sig från att gå upp i ledning strax innan det första bytet. Vi tuffar på med några byten och efter fyra timmar är vi 4:a, bara 2 varv efter ledarbilarna. Då börjar det klonka i framvagnen vid bromsning så när det blir pacecar tar vi in bilen för kontroll och hittar snart att en främre bärarmslagring har lossat. Vi skruvar fast den men märker att en gänga är dålig, så vi håller tummarna för att det ska sitta fast. Under det sista passet börjar det låta igen så vi får göra ytterligare ett oplanerat depåstopp, men sedan håller det in i mål till en 7:e plats. Det innebar också en 7:e plats i serietabellen.

Till Kinnekulletävlingen var väderprognosen delvis regn så vi satsade denna gång på lite mjukare Toyo däck. Det fungerade skapligt på träningen och vi hamnade på 6:e startruta. Vår "rallykalle" Kent fick också ta det första passet och han hängde med bra i täten och var 3:a efter den första timmen. Olle tar över och håller 3:e platsen tills halva loppet körts och Hasse hoppar in i bilen. Vänster framdäck ser dock ganska slitet ut, så vi förbereder ett byte vid nästa pacecar tillfälle. Efter ca 30 min så blir det pacecar och vi går in och byter framdäcket. Hasse kör ut igen men ropar på radion att kopplingen slutat fungera så det blir ett nytt depåstopp.

Efter lite letande så hittar vi att urtrampningslagret har havererat totalt. Vi lyckas pilla ut delarna, stripar fast kopplingspedalen, tejpar fast kolven i slavcylindern och rullar igång bilen så den kommer ut på banan igen utan fungerande koppling. Hasse får i 3:an och kör resten av passet på den enda växeln.

Det sista passet får Kenneth i uppdrag att bara ta bilen i mål, men han lyckas få i 4:an och håller med det skamligt nog 1.05 tempo runt banan. Vi kommer i mål på en 11:e plats, 21 varv efter vinnande ICar. Vi stod ca 20 min i depån för kopplingshaveriet, och vi tappade ca 3 - 4 sek per varv de sista två timmarna, så om inte OM hade varit så.... !

Så vi längtar verkligen efter en felfri tävling, och hoppas givetvis att det ska bli på finalen på Knutstorp den 14/10. Så håll uppsikt i backspegeln!

Flying Fellows

Mer information

2012-09-02, Deltävling 5, Kinnekulle, SSK


Visad: 2122 gånger - Uppdaterat: 2012-09-11 av Mikael Persson

Ur albumet

Start
Foto: Madelen Knudsen
Team GAPET

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se