ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan1
dagar kvar till
Race 1
den 18/4
Kinnekulle

ERCup News 2012-09-06

Vem har sagt att det skall vara enkelt…?

Efter en optimal start ERCup-på säsongen har det gått litet troll i ATM Racing’s räjsande. Det har varit ett par besök i naturen som inte var planerade, men trots det är vi ju med i leken ändå. Kinnekulletävlingen den 2 september började med att vi tränade på lördagen (den 1:a september) för att ställa in bil och chaffisar, och med det fina vädret till hjälp tyckte vi nog att vi gjorde precis vad vi skulle, tiden vi fick kunde nog räcka ganska långt….

Efter träningen blev det besiktning, och då frågade sig vän av ordning vad i allsindar det var som låg och simmade på brädan mellan spoiler och framvagnsbalk?

Det så ut som servoolja, och det var precis vad det var. En skruv i servopumpen hade lämnat sin plats och därmed var det ett M8-hål öppet för servooljan att spruta ur. För den oerfarne var det en j-kl- otur med ett sådant fel, för den erfarne en välsignelse att det skedde dagen innan tävlingen, när det fortfarande fanns möjlighet att göra något åt saken, om det nu ändå skulle ske.

En löpare sattes i bil för färd ner till Göteborg, där en ny servopump fanns att tillgå, och 4 timmar senare var mekandet för att få den nya pumpen på plats i full gång. Depåtystnaden gjorde att funktionskontrollen fick vänta till tävlingsdagens morgon, men vi var rätt säkra på att det skulle fungera.

Ett par timmars sömn senare var det dags att kolla om detta stämde, och det gjorde det.

Så småningom blev det tidsträning, resultat en 2:a plats på grid’en efter en vågad insats av testpiloten Andreas, och därefter start på den fuktiga asfalten.

John, först ut, höll sig väl framme under första delen av sitt stint, men vid en varvning blev det lite för trångt, och det blev till att klippa gräs hellre än att få kontakt med medtävlare.

In för ett oplanerat depåstopp, rensa gräs ur grillen och stripa upp split’en, 4 varv senare tillbaka på banan igen. Efter ett par varv fick depån meddelande om en befarad smygpunka på vänster bak!! In i depån igen, snabbt byte av bakhjulet ifråga och sedan ut igen. Nu hade vi halkat ner till 15:e plats och det var väl inte en känsla av klang och jubel i depån, precis.

Andreas, vår andreman gick ut efter ett väl genomfört tankstopp, och han satte upp en hiskelig fart och började plocka placeringar i stor stil. Som vanligt utan stora åthävor, men attan så fort det gick!!

Han bytte över till Thomas i en femteposition, och Thomas fortsatte i god stil, men nu var det inte fullt så enkelt att klättra, men efter en stabil körning kunde han lämna över till Björn på en 4:de plats.

Nu började det gå upp för alla att det fanns en viss möjlighet till pallplats, en del medtävlares olycka bidrog givetvis till detta, men för att komma vidare gällde det att ta in 2 varv på ATK’s Mazda. Första varvningen gick väl ganska hyfsat, men sedan fick de förmodligen upp ögonen för vad som höll på att hända, och då blev det stopp för vidare avancemang.

Sista minuterna blev ganska dramatiska, en tanklampa började lysa på ett högst irriterande sätt 10 minuter före målgång, så att det blev att ta skeden i vacker hand och sluta gasa och backa av 1000 rpm före växling. Nu var det inte så illa som det verkade, det hade gått att köra fullt hela vägen, men säg den chaffis som hade vågat det, särskilt med tanke på att depåutfarten stänger 10 minuter före målgång!!

Slutet gott, allting gott, vi kom in på en 3:dje plats och bärgade serieledningen på det, helt beroende på att 42’an fick strul.

Inför finalen behövs en seger för att bärga serien av egen kraft, lite beroende på hur det går för övriga medtävlare, så nu gäller det att preparera för en lyckad insats den 14 oktober!!!

Grattis till segern iCar och till första bucklan ATK!! Ni var väl värda det bägge två!

Tack också alla medtävlare för en mycket juste genomförd tävling!!

hälsar ATM-gänget

Mer information

2012-09-02, Deltävling 5, Kinnekulle, SSK


Visad: 2053 gånger - Uppdaterat: 2012-09-06 av Mikael Persson

Ur albumet

Team Nowa
Foto: Mikael Persson
Aktuellmotorsport.se

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se