ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan32
dagar kvar till
Race 3
den 6/8
Karlskoga

ERCup News 2012-08-28

Upplopp för ERCup

Det är dags för årets näst sista tävling i långloppserien ERCup. Tävlingen körs tillsammans med SSK-serien på Kinnekulle Ring söndagen den. Kinnekulle är en riktig förarbana där det gäller att hålla tungan rätt i mun och hela tiden placera bilen rätt för att få till det rätta flytet i körningen. Lyckas man med detta flyger man fram. Problemet är bara att det finns 25 team till som tänker likadant...

Det svänger hela tiden, inte ens rakan är rak! Det finns ingen tid att vila och det gäller att hålla koncentrationen uppe hela tiden.

2 Fast 4 You (Opel) har kopplat greppet om årets serie med två raka vinster, men deras försprång i tabellen är ändå bara fyra poäng då de inledde säsongen med ett svagt resultat. ATM Racing Team (Porsche) vann premiären och de kom tvåa senast på Sturup. De ligger på delad andraplats med Beamer Racing (BMW) som varit det jämnaste teamet i år med en andra och två tredjeplatser. I dagsläget känns det mest troligt att det är någon av dessa tre team som kommer att ta hem årets totalseger, men just i helgen vet man aldrig vem som har en perfekt dag, för det krävs för att vinna på Kinnekulle. I den framhjulsdrivna klassen leder No Limit Racing (Volvo) som vunnit två race i år.

ERCup i samarbete med SSK erbjuder en möjlighet för team att prova på långlopp i helgen. Man vänder sig till team som har bilar med liknande prestanda som ERCupbilarna, som t ex Volvo Original Cup och Clio Cup (JTCC). De som vill prova på kommer att få köra de två första timmarna av racet med ett obligatoriskt depåstopp. Har ni funderingar på att börja med långlopp är detta en mycket bra chans.

Alla SSK-seriens race körs på lördagen och ERCups sextimmarstävling körs på söndagen (den 2 september).

/ Bengt-Åce Gustavsson
www.racefoto.se

 


ATM Racing gör ett spektakulärt besök med sin Porsche i sandlådan på Falkenberg tidigare i år. I bakgrunden passerar Beamer Racing med sin BMW. Dessa båda är de främsta utmanarna till serieledande 2 Fast 4 You.

Mer information

2012-09-02, Deltävling 5, Kinnekulle, SSK


Visad: 2850 gånger - Uppdaterat: 2012-08-28 av Mikael Persson

Ur albumet

Startgrid
Foto: Mikael Persson
Aktuellmotorsport.se

© Copyright 2005-2022, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se