ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan31
dagar kvar till
Race 3
den 6/8
Karlskoga

ERCup News 2012-06-11

Blött och spännande ERCup-race i Falkenberg

ERCup körde årets andra deltävling i Falkenberg tillsammans med SSK-serien. 28 bilar kom till start och den stora snackisen var vädret. Det regnade mer eller mindre under hela racet. Detta gav unika möjligheter för bilar med mindre effekt, men bra förare och väghållning. Det saknades absolut inte spänning och det gällde att hålla tungan rätt i mun så att man höll sig på banan. En hel del bilar fick problem med imma på rutorna, vilket försvårade situationen ytterligare.


Starten

Citius Motorsport var snabbast i kvalet före Exit Motorsport AB och Ullareds Motorsport. Citius tog starten före Exit. Det var stor fartskillnad på bilarna och det blev snart varvningar. iCar racing körde snabbt och de övertog snart ledningen. Ullared Motorsport körde otroligt bra med sin närapå standard BMW och de låg tvåa efter första timmen. Vi fick se ledningen växla flera gånger under racet. Exit, Beamer och Smällaren var alla uppe i ledning någon gång under racet.


Smällarens Racingteam jagas av Citius Motorsport.

Efter fem av de sex timmarna ledde 2 Fast 4 You före Citius och Smällaren. De låg på samma varv och spänningen var uppskruvad. När bara sju minuter återstod av racet kom avgörandet. Citius låg endast 10 sekunder efter ledaren, men de förivrade sig och satte tyvärr sin bil i muren på baksidan banan… 2 Fast 4 You (Opel) vann med ett varv före Smällarens Racingteam (VW). Beamer Racing (BMW) kom trea, slagen med 4 varv, men de gick upp i serieledning!


Segrare 2Fast4You

– Vi hade långt ifrån ett perfekt race idag, men det var intressant att se att vi kunde vinna racet ändå. Det var precis på gränsen att bensinen räckte på slutet, sa Jan Aronsson i 2Fast4You.

- När vi stod på startplattan upptäckte vi att muttern till den ena vindrutetorkaren var lös. Vi fick därför gå i depå när starten gick och fixa detta. Vi tappade ungefär ett halvt varv på det, sa Smällarens Racingteam.

– Vi fick tyvärr teknisk flagg då ljuset slocknade på vår bil i början av racet och vi missade sex varv innan felet var åtgärdat, sa Citius som hade haft segern i en ask annars, men så är det ju med motorsport.

I den framhjulsdrivna klassen vann Smällaren före Kärkkäinen Rally & Racing (Toyota) och No Limit Racing (Volvo).

ERCup tar nu ett kort sommaruppehåll. Nästa race körs på Sturup Raceway den 11 Augusti.

Länkar
Resultat

Mer information

2012-06-10, Deltävling 3, Falkenberg, SSK


Visad: 3502 gånger - Uppdaterat: 2012-06-11 av Mikael Persson

Ur albumet

Fyra3Racing
Foto: Jörgen Olsson
Team GAPET

© Copyright 2005-2022, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se