ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2012-06-05

SSK & ERCup i Falkenberg

Det är redan dags för årets tredje tävlingshelg för Stockholms Sportvagnsklubb och deras anrika serie SSK-Serien. Säsongen har verkligen fått en rivstart. Den kommande helgen kör man på den snabba banan i Falkenberg.

Alla SSK-race körs på lördagen, både kval och två race. Söndagen vigs ut långlopp med ERCup och deras sextimmarsserie. Det är närmare 30 bilar på startlinjen och till denna tävling har ERCup sträckt ut en hand till SSK´s förare. De som vill prova på långlopp erbjuds denna helg att få köra två timmar ihop med ERCup. Det måste vara två förare så de får göra ett förarbyte. Inbjudan riktar sig mot alla bilar som uppföljer ERCup´s reglemente, men även VOC-Racing och nya Clio Cup. Omvänt får givetvis ERCup-bilarna deltaga i SSK-seriens klasser där de passar in. Det är bra med samarbete över gränserna.


ATM Racing Team i ERCup


Superkart

Förutom alla ordinarie SSK-klasser körs SM i Superkart. På startlinjen ser vi tidigare SM-medaljörer såsom Henrik Vejen, Stefan Malm och Emil Gustafsson, men det finns några till som också vill vara med och slåss om pallplatserna. Räkna med två härliga race. I VOC-Racing och Renault Junior Cup var det tuffa tag vid förra tävlingen. Ingen förare vill ge bort några poäng utan kamp. Nu blir det en ny utmaning med en ny bana för årets debutanter. Det skall bli intressant att se hur de tacklar den uppgiften. Det blir årets första race på svensk mark för Formula Basic. De har redan kört en deltävling i Norge och där slog "den ständige tvåan" Robert Svensson till och vann sin första seger någonsin! Man brukar säga att den första segern är den svåraste att ta. Har det lossnat ordentligt nu får Robert tro?

Mer information

2012-06-10, Deltävling 3, Falkenberg, SSK


Visad: 3101 gånger - Uppdaterat: 2012-06-05 av Mikael Persson

Ur albumet

Flying Fellows
Foto: Olle Odsell
Flying Fellows

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se