ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan32
dagar kvar till
Race 3
den 6/8
Karlskoga

ERCup News 2012-04-22

ATM Racing Team vann ERCup-premiären

Årets första ERCup-race kördes på Ring Knutstorp. 20 bilar kom till start. 2 Fast 4 You (Opel) tog pole och de tog även starten. Lyckan blev dock kort då en gummibussning i kardanaxeln gick sönder redan efter några varv. Hemmateamet ATM Racing Team i en Porsche övertog ledningen och släppte den sedan inte ifrån sig under resten av racet!

De jagades närmast av Beamer Racing, Tornado Racing och Fyra3 Racing, alla i BMW, men ingen lyckades jaga ifatt ATM. Av tätkvartetten fick Fyra3 bryta med trasig kardanaxel. Vädret var mestadels torrt, men det kom en regnskur mitt under racet. Varvtiderna sjönk med ca 15 sekunder, men förarna körde säkert och disciplinerat. Det var endast två safetycarsituationer under hela tävlingen! ATM hann köra 295 varv och deras seger såg enkel ut, som det ofta gör när ett team gör allt rätt.

– Bilen gick som en klocka. Skillnaden mot i fjol är att vi har bantat bilen några kilo, men det var inte helt problemfritt under racet. Växellänkaget blev glappare och glappare. Vi bet på naglarna och hoppades innerligen att det inte skulle trilla i bitar, sa Björn Scheuer i ATM Racing.

Beamer Racing blev tvåa, slagen med tre varv och tangerade därmed sitt bästa resultat någonsin. Tornado Racing kom trea, fem varv efter segraren. Nästa tävling körs på deras hemmabana i Falkenberg där de har en seger att försvara från i fjol.

– Jag är nöjd med inledningen av året. Det kunde naturligtvis ha varit med fler bilar, men till Falkenbergstävlingen i juni får vi säkert se fler startande, sa ERCups ordförande Olle Odsell.

/ Bengt-Åce Gustavsson
www.racefoto.se

Mer information

2012-04-21, Deltävling 1, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 3052 gånger - Uppdaterat: 2012-04-22 av Mikael Persson

Ur albumet

Goa Gubbar Racing

© Copyright 2005-2022, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se