ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2012-04-18

Säsongspremiär för ERCup

Lördagen den 21:a april drar årets ERCup-serie igång. Premiären körs på Ring Knutstorp. 20 bilar är anmälda då detta skrivs, men troligen hinner fler ansluta innan helgen.


iCar Racingteam

Det är alltid svårt att tippa utgången i en långloppstävling, i synnerhet första racet på säsongen då man inte vet vad teamen har hittat på under vintern. Än så länge saknas fjolårssegraren Team Surprise Racing (BMW) i startlistan, men flera av de andra toppteamen är med som t ex Flying Fellows (Volvo), Femiett (Volvo) och ATM Racing Team(Porsche). Vi får aldrig räkna bort iCar Racingteam (BMW) som blandade segrar med brutna race i fjol. Får de bara bilen att hålla är de alltid med i matchen. Hemmateamet Team GAPET gör comeback. De har haft ett drygt år på sig att fila på sin Honda så den är troligen jättevass nu!


Team GAPET gör comeback i år. Den här bilden togs 2010 när de senast körde.
Det är ett riktigt familjeteam där alla i familjen både kör och sköter om teamet.

De andra tävlingarna i år kommer att köras enligt följande: 10:e juni Falkenberg, 11:e augusti Sturup, 2:e september Kinnekulle och 14:e oktober final på Ring Knutstorp. Det skulle ha körts en tävling i Anderstorp också, men det gick inte att hitta något bra datum så den ställdes in.

Serien har visat år efter år att man håller en mycket hög standard inom långloppsracingen och förhoppningsvis blir det inget undantag i år. Vi har sett många talanger som fått slita ont för att hänga med i det höga tempot på banan. Vem vinner årets premiär? På lördag får vi svaret.

/ Bengt-Åce Gustavsson
www.racefoto.se

Mer information

2012-04-21, Deltävling 1, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 2917 gånger - Uppdaterat: 2012-04-17 av Mikael Persson

Ur albumet

Packning
Foto: Olle Odsell
Flying Fellows

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se