ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2011-09-27

Dags för en Surprise i ERCup?

På söndag körs finalen i ERCup på Ring Knutstorp. Teoretiskt sett har tio team chansen att vinna! Det har varit en annorlunda säsong där favoriterna har försvunnit en efter en.

iCar Racing team inledde året bäst med två segrar och en andraplats, men sedan har det bara krånglat och de återfinns numera på 10:e plats inför finalen och är i realiteten helt borta från slutsegern. De andra segrarna i år har tagits av 2 Fast 4 You, Tornado Racing och ATM Racing Team, men ingen av dessa finns med i toppen!

Tabellen leds i stället av Team Surprise Racing, som egentligen lade av med tävlande i fjol, efter att de missat totalsegern två år i rad, trots att de hade avgörandet i sin hand. Avsaknaden av racing blev för stor och de köpte därför Ullareds gamla BMW. Det har tagit ett tag för dem att acklimatisera sig med sin nya bil, men i Falkenberg räckte det ända till andraplats och efter Sturupracet senast är de alltså i serieledning. De leder med hela 25 poäng så det räcker i princip att de bara tar sig i mål i finalen så är det klart, men det finns inget bara inom racing och i synnerhet inte inom långloppsracing, det vet Surprise bättre än någon annan. De kommer säkert att köra mera ekonomiskt än de brukar och spara på materialet, men det är väldigt svårt att köra på säkerhet. Ligger man inte på som man brukar finns det i stället risk för att man slappnar av och då är det snart färdigt.

Flying Fellows ligger på andra plats endast tre poäng före Citius Motorsport som ligger ytterligare tre poäng före Femiett och två poäng bakom dem hittar vi 2 Fast 4 you. Skulle Surprise bryta är det först i mål som gäller för den bakomvarande kvartetten. Räkna med ett hårt race ända till sista metern på söndag!

/ Bengt-Åce Gustavsson
www.racefoto.se

   

Mer information

2011-10-02, Deltävling 6 (final), Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 2923 gånger - Uppdaterat: 2011-09-27 av Mikael Persson

Ur albumet

ALT Racing
Foto: Mikael Persson
Aktuellmotorsport.se

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se