ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan32
dagar kvar till
Race 3
den 6/8
Karlskoga

ERCup News 2011-09-20

Favoriter föll tungt i ERCup på Sturup

Den femte 6-timmarstävlingen av sex i ERCup avgjordes i helgen på Sturup Raceway på en tidvis regnblöt bana. Snabbast på träningen var de favorittippade teamen ICar Racing (BMW M3), 2 Fast 4 You (Opel Ascona) och ATM Racing (Porsche 944), men serieledande Citius Motorsport (Toyota MR2) var bara 7 hundradels sekund efter på fjärde startruta.

När tävlingen startade kl 10.00 satte ICar Racing och 2 Fast 4 You iväg i ett tempo som ingen annan kunde hänga med i, men efter en halvtimme så fick ICar motorproblem  och gick i depå, och därifrån kom de aldrig ut igen. Även Citius Toyota gick i depå ungefär samtidigt med växellådsproblem, så nu var redan två av favoriterna borta. Serietvåan Team Surprise (BMW M3) fick problem med gaspedalen och stod i depå några varv men kom ut igen.

Efter två timmar och första förarbytet hade den röda Asconan varvat alla bilar men ATM’s gröna Porsche låg bara ett varv efter och sedan kom Smällarens Racing Team (VW Golf) och Beamer Racing (BMW 320) två varv efter ledaren.  Serietrean ATK Racing (Mazda Miata) hade också problem och stod still i depån, så det var verkligen favoriternas fall.

Snart uppstår dock problem för 2 Fast 4 You då de blir inblandade i ett par sammanstötningar i blötan och de tappar ett par varv. Så när två tredjedelar av loppet körts så leder ATM ett varv före Smällaren och ytterligare ett varv före Beamer, och 2 Fast 4 You försöker jaga ikapp från fjärde plats. Och efter fem timmars körning och då alla toppteam har gjort sina sista förarbyten så har den röda Asconan tagit sig upp i ledning igen! Beamer Racing får bryta med en trasig motor så där försvann ytterligare en favorit.

Den sista timmen blir en klappjakt mellan 2 Fast 4 You , ATM racing och Smällarens Racing medan Team Surprise och Tornado Racing lurar i vassen några varv efter. När en dryg halvtimme återstår så blir det katastrof för Skeneteamet med den röda Asconan, då bakaxeln packar ihop. De ger sig dock inte utan kastar sig under bilen och byter bakaxel på en kvart, så strax innan depåutfarten stänger 10 minuter före målgång så är de ute på banan igen!

Först att ta målflaggen efter 6 timmar och 56 mils körning i maxtempo blir ATM Racings gröna Porsche, ett varv före Smällarens Golf som äntligen höll hela vägen i mål! Team Surprise smyger in på tredje plats 20 sekunder före Tornado Racing, och på femte plats slutar Flying Fellows med sin vita Volvo 240. 2 Fast 4 You lyckades i alla fall ta målflaggen men halkade ned till en 11:e plats.

På grund av det stora manfallet av flera toppteam så möblerade dagens resultat om rejält i serietabellen inför finalen på Knutstorp om två veckor. Leder gör nu Team Surprise före Flying Fellows och Citius Motorsport. Det bäddar för en spännande finaltävling!


Var det den fortlöpande aerodynamiska utvecklingen (under racet)
som gjorde att ATM Racing vann?

Mer information

2011-09-18, Deltävling 5, Sturup, Svedala MK


Visad: 3545 gånger - Uppdaterat: 2011-09-20 av Mikael Persson

Ur albumet

Flying Fellows
Foto: Mikael Persson
Aktuellmotorsport.se

© Copyright 2005-2022, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se