ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan31
dagar kvar till
Race 3
den 6/8
Karlskoga

ERCup News 2011-08-22

Favoritfall och skrällseger i Falkenberg

ERCup körde årets fjärde deltävling på den snabba Falkenbergsbanan tillsammans med SSK-serien. 28 bilar kom till start och ATM Racing Team, Porsche, var snabbast på kvalet före iCar Racingteam, BMW, men iCar fick problem direkt. De upptäckte olja i vattnet och fick i all hast byta topplockspackning. De missade därför starten.

2 Fast 4 You, Opel Ascona, tog snabbt kommandot i racet och de följdes närmast av ATM, Surprise Racing, BMW, Tornado Racing, BMW och BRM, BMW. iCar kom till start efter några varv, men i all hast glömde de troligen att skruva fast allt ordentligt för när mindre än en timme hade gått hade remskivan till vattenpumpen vibrerat loss. Det innebar i sin tur att de kokade motorn och fick bryta för gott.

2 Fast 4 You hade nu chansen att ta tag i mästerskapet, men redan efter två timmar fick de bryta efter att vevaxeln hade gått av. Beamer Racing, BMW, Tornado och Surprise turades om i ledningen. BRM hängde med bra och var närmast bakom, men de fick göra ett extra stopp för att sätta fast elektronikboxen som hade trillat ned från instrumentbrädan. Tyvärr fick de bryta när det återstod en dryg timme då bakaxeln gav upp...

När dryga halvtimmen återstod av racet ledde Surprise, men de var tvungna att göra ett extra depåstopp. De kör med BMW-motor i år och den drar mer bensin än vad Volvomotorn gjorde. De tappade ned till tredje plats. Tornado Racing övertog ledningen och det var en nervös väntan i depån. Teamet stod samlade runt dataskärmen och bet på naglarna. Beamer Racing var ett drygt varv efter och om det bara höll för Tornado så skulle saken vara biff. Men man vet ju aldrig, racerbilar kan ju få för sig att gå sönder när som helst.

Surprise spurtade så mycket de orkade och de lyckades pressa sig upp till andraplatsen. Men ingen rådde på Tornado Racing denna dag. De gick över mållinjen som segrare efter 382 varv vilket motsvarar 70 mil! Surprise Racing kom tvåa slagen med ett drygt varv. Beamer Racing kom trea, ytterligare en halv minut bakom.

Glädjen gick inte att ta miste på. Teamet har kört racing i 14 år och de har bara varit på pallen en gång tidigare. Det var dessutom hemmabana för teamet där medlemmarna bor i och kring Falkenberg, den som hade närmast till tävlingen bor i Vinberg bara några hundra meter från banan.

De som körde vinnarbilen var: Michael Hansson, Ulf Gustavsson, Tobbe Söderberg och Lasse Olsson. Mekanikerna heter Robert Söderberg och Lasse Björn.

Text och foto
/ Bengt-Åce Gustavsson
www.racefoto.se

Mer information

2011-08-21, Deltävling 4, Falkenberg, SSK


Visad: 3614 gånger - Uppdaterat: 2011-08-22 av Mikael Persson

Ur albumet

ATM Racing Team
Foto: Tobias Lewandovski
TL Fotografiska

© Copyright 2005-2022, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se