ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2005-12-30

Stort starfält och många svenskar när det blir 24 timmars race i Dubai

Den nya Formel 1 banan i Dubai blir skådeplats när regionens första 24 timmars race. Toyo Tires 24 h Dubai, arrangeras den 12 - 13 januari med en organisationskommitté från Holland i spetsen och bygger likaså i stor grad på det reglemente som används i Holland för endurance racing.

Tävlingen är öppen för bilar enligt FIA Touring Cars Grupp A 24 timmars som drivs med bensin. Klassen har sex underklasser baserat på motorvolym där den minsta klassen är öppen för bilar upp till 1600 cc och den största tillåter en motorvolym på 4000 cc. Dessutom körs en division med två klasser bilar som har dieselmotorer, minsta klassen för bilar upp till 2000 cc och den större klassen tillåter 3000 cc.

Totalt 67 team har betalat in startavgiften som är på cirka 50 000 kronor och inkluderar då också båttransport till Dubai från Holland. Bland de startande återfinns två svenska team i form av Hubert Bergh Motorsport med en Porsche 996 GT3 som kör  största klassen, A 6, med förarna Hubert Bergh, Sven Isaksson, Manfred Gottschich, Kenneth Hedberg och Djon Clausen. New Beetle Racing kommer också till start med sin VW New Beetle i A 5 klassen och med förarna Anders Frid, Jonas Hagström, Peter Wallenberg, Hans Simonsson och Peter Larsson.

I det tyska teamet  Schubert Motors 2, som kör en BMW E46 320i S2000, finns Richard Göransson och Thed Björk som förare tillsammans med Claudia Hurtgen, Marc Hennerici och Torsten Schubert.
Tischner Motorsport från Tyskland kommer till start i A 5 klassen med en BMW M3 E46 och här återfinns svenske Ulf Karlsson i förarsätet tillsammans med Michael Tischner, Georg Silbermayr och Matthias Tischner.

Ulf Karlsson  har tidigare tävlat inom rally och klubbracing men under senare år övergått till internationell GT-racing. Den internationella debuten skedde i en tävling på holländska Zandvoort år 2000. Efter det har det blivit 2-3 tävlingar/år mestadels i Porsche. Den senaste, ett VLN-race på favoritbanan Nürburgring, resulterade i en 8: e plats totalt bland 210 startande.

/ LG Nilsson
www.sportinfo.com

Mer info
Startlista »
www.24hdubai.com »

 


Visad: 1800 gånger - Uppdaterat: 2005-12-30 av Mikael Persson

Ur albumet

Nöjd efter segern
Foto: Toivo Kärkkäinen
Kärkkäinen Rally & Racing

© Copyright 2005-2019, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se