ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan2
dagar kvar till
Race 5
den 21/9
Karlskoga

ERCup News 2007-10-07

Daniel och Red Arrow Racing säkrade tredjeplatsen i ERCup på Kinnekulle

I lördags gjorde Daniel Carlsson sitt andra inhopp för säsongen i långloppscupen ERCup. Säffleteamet ”Red Arrow Racing” med sin röda Volvo 142 hade chans att ta tredjeplatsen i serien som under säsongen haft så mycket som ett femtiotal team anmälda. Efter en strong laginsats under lördagens race på Kinnekulle säkrade teamet tredjeplatsen – en stor bedrift med tanke på teamets resurser och den hårda konkurrensen.

Efter en start som fördröjts av tät dimma startade teamet sin sex timmar långa insats vid 11-snåret på lördagsförmiddagen. Under de sex timmar som ett lopp pågår ska fem förare hinna köra bilen så snabbt men säkert som möjligt. Poängsättningen som avgör tävlingen är avancerad och baseras huruvida man lyckats nå målet, hur många procent av segrarens varv man hunnit köra och vilken placering man fått i racet.

I lördagens race kom Red Arrow Racing trea, vilket säkrar teamets tredjeplats i serien, som i år är tuffare än någonsin förr. Teamchefen Peter Johansson berättar:

- Det känns fantastiskt bra att kunna ta tredjeplatsen. Serien har blivit snabbare än tidigare, men vi har lyckats ta oss i mål i alla tävlingar och ta poäng, vilket är viktigt. I sådana här lopp är det lätt att det blir krascher eller strul med motor och växellåda. Vi har slitit hårt i garaget och nu känns det som att vi får utdelning för all energi vi lagt ner!

Daniel, som tidigare även gjort inhopp för Red Arrow Racing på Ring Knutstorp, är full av respekt för laginsatsen som teamet gör:

- Jag har varit med i två av sex tävlingar den här säsongen, vilket varit fantastiskt kul. I ERCup får man verkligen lagkänslan och man sliter tillsammans med körning, mekning och strategi. Man måste komma ihåg att det ingår bilar i serien som varit framgångsrika i STCC för 6-7 år sedan, och här kommer Red Arrow Racing med en Volvo 140 och sätter sig i respekt. Det kräver en oerhörd skärpa från teamet och påvisar att Volvon har den balans mellan snabbhet och stabilitet som krävs för att göra bra ifrån sig i Endurance Cup-tävlingar. Jag är oerhört imponerad av hela teamet.

Efter en så framgångsrik säsong som teamet gjort 2007 är förhoppningarna naturligtvis stora om en repris år 2008. Peter Johansson är dock försiktig i sina uttalanden:

- Både jag och min bror som båda är aktiva i teamet har nyligen fått barn, och har egentligen för lite tid för att driva det här. Att köra ERCup är dock så kul, så det känns ju svårt att säga att vi inte kör. Någon tävling blir det säkert, men att köra hela serien kan bli svårt. Men vi får se vad som händer…

Länkar
www.danielcarlsson.com
www.redarrowracing.se

Mer information

2007-10-06, 6 timmars långlopp, Kinnekulle, SSK


Visad: 1980 gånger - Uppdaterat: 2007-10-07 av Mikael Persson

Ur albumet

Race
Foto: Jörgen Olsson
Team GAPET© Copyright 2005-2019, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se