ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2007-08-16

Gashäng och strejkande bromsar på Knutstorp

ERCup - Team Surprise Racing. Då var det dags för 3e deltävlingen och denna gång var det på Knutstorp som en heldag med racing skulle utövas. Vädrets makter verkade lovande och vi var övertygade om att det skulle bli en riktigt fin racedag.

 Då vår växellåda totalhavererade i Anderstorp så fick vi nöja oss med en ”vanlig” 4 växlad låda med H-mönster. Vi kunde redan under träningen konstatera att det inte var optimal ”stegning” och bilen upplevdes lite seg. Men det fungerade vilket också var det viktigaste (vi han inte testköra innan tävling)

Träningen avverkades med syfte att testa att allt fungerade som det skulle och trots att bilen understyrde mer än vanligt så var vi ändå nöjda med helheten. Tiden räckte till en 3e tid vilket vi var nöjda med.

Starten går och vi lyckas genast ta oss förbi TDR och siktet är inställt på ledande Penta som förövrigt körde till sig pool med riktigt bra tid. Efter några varv var det bara att inse att Penta åkte fortare och det var bättre att slå av på takten något för att inte riskera en avåkning eller liknande.

Efter ca 30 min händer något som gör att hjärtat sätter sig i halsgropen, gasen hänger sig sporadiskt på fullgas vilket gjorde att körningen milt sagt kändes spännande… Man kan inte heller påstå att spårvalet var optimalt men vi gjorde ändå bedömningen att fortsätta till dess att en eventuell pace skulle komma ut på banan och då kunna åka i depå för att sätta dit en ny fjäder.


Fullgas och inga bromsar!

Vad händer, jo precis som tävlingen på Anderstorp så är hela första stinten utan pacecar vilket gör att vi får köra hela stinten ut och även om det gick något ”fortare” än planerat i vissa kurvor och backkrön så tog vi oss runt med bibehållen 2a plats.

Dags för förarbyte och tankning vilket fungerade utmärkt, strategin med gasen var att Roger skulle känna sig för några varv och därefter komma i depå för reparation av gasreglaget. Efter ett par varv meddelar Roger att det funkar alldeles utmärkt och vi bestämmer oss för att fortsätta ett tag till. Efter ca 15-20 minuter skriker Roger att gasen hänger sig… Jag frågar då om det skulle vara en nyhet? Och säger: Kör bara! Roger säger då: Om det bara var gasen som var problemet så skulle han inte gnälla men när bromsarna också bara fungerar sporadiskt i kombination med gashäng så är det inget kul.

Vi ber Roger köra några varv till i sakta gemak för att grabbarna i depån skall kunna förbereda sig så mycket som möjligt. Kort därefter uppstår en pace (tack o lov) och Roger får order att köra i depå vilket han också gör. Grabbarna gör världens insats, byter gasfjäder, putsar av någon givare till bromsarna samt byter båda framdäcken på ca 12-13 minuter… Snacka om prestation!

Roger ger sig återigen ut på banan och meddelar att bilen fungerar perfekt och en intensiv jakt på framförvarande bilar inleds.

Resten av tävlingen förlöper utan några större incidenter och vi lyckas så småningom ta oss upp på en 3e plats vilket också blir vårt slutresultat. Vi är väldigt glada för denna placering och att få bilen i mål. Det kändes som en seger för hela teamet vilket var välbehövligt. Arrangemanget fungerade som vanligt väldigt bra i Knutstorp både på och utanför banan.

Eftersom det har varit semestertider så är denna racingrapport lite sen men bättre sent än aldrig…

Vi kan samtidigt se framemot Sturup med högt tempo och rafflande fajter!

Väl mött!
Team Surprise Racing

Mer information

2007-07-01, 6 timmars långlopp, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 1572 gånger - Uppdaterat: 2007-08-16 av Mikael Persson

Ur albumet

Team ALT Racing
Foto: Fredrik Lövgren

© Copyright 2005-2018, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se