ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan2
dagar kvar till
Race 5
den 21/9
Karlskoga

ERCup News 2007-06-28

Caran Racing heta vid ERCup Anderstorp

Det var varmt som tusan på asfaltsplätten i Anderstorp redan på morgonen (för att under dagen bli över 25 grader!) söndagen den 10 juni när Ronnie Peterson x 4 dundrade in med Carans Transportbil tätt följd av Caran Racing bilen. Vi svettade och stressade oss igenom förberedelser och besiktning utan några problem och kom aningen sena ut för att kvalköra på den gamla Formel 1-banan. Kvalet gick hyfsat och Thomas gav oss en godkänd 23e placering.

Thomas startade och satte under det första stintet det näst snabbaste snittet för hela dagen, dessutom med en hyfsat liten spridning på 2,5 sekunder mellan snabbaste och långsammaste varvet. Efter ett stabilt och svettigt pass lämnade han över till Stellan som kunde gå ut som 13:e.

Stellan satsade och satte en 0,01(!) sekunder snabbare bästatid än Thomas och körde in för byte som 10:a när Safety Car gick ut, dock lite besviken med sin egen insats efter en seg start och 3 sekunders spridning. Tyvärr så körde han enligt domarna jämsides med en bil i depån vilket resulterade i svart flagg och en minuts stopp i början av det tredje stinten som jag själv tog hand om.

Det fläktade skönt (nåja) då vi dagen till ära tagit bort höger sidoruta för ventilationens skull. Vattnet i sportflaskan höll dock fortfarande en go temperatur av sisådär femtio grader vilket inte var så konstigt med tanke på bilens bastusträvanden. Detta tillsammans med en för dagen extra stark och härlig bensindoft i kupén blev exakt vad en bilgalning som för första gången körde Anderstorp behövde för den rätta Formulakänslan.
Efter bestraffningen i depå och min egen rätt så försiktiga satsning (släpper bilar till höger och vänster) med en spridning på 4 sekunder och en i alla fall positiv trend så halkade jag in för vår som vi då trodde enda tankning och Tomas H gick ut som 13:e.

Tomas gjorde ett stabilt avtryck med en positiv trend och en spridning på 7 sekunder och avslutade snyggt genom att efter ett antal varvs nosande köra om MP Racing på sitt sista varv precis innan depån bara för att det kändes bra. Vid detta byte låg vi på en 15:e plats.

Stellan tog revansch för sitt första stint och satte teamets bästa tid under det femte passet och hade en spridning på endast 2 sekunder.

När det så var dags för mitt andra och avslutande pass så råkade Stellan få ett motorstopp. Detta resulterade tyvärr i att den överhettade bilen inte klarade av kylningen då bensinen slutade cirkulera. Efter några misslyckade starter fick vi helt enkelt skjuta bilen till vår mekplats där vi försökte utröna vad som var fel. Efter mer än tjugo minuters stopp och en tankning så var i alla fall bilen så pass nedkyld att jag kunde köra våra sista varv. Med tanke på den frustration man känner när man inte genast får ge sig ut och köra sina varv så hoppas jag att vi slipper vara med om de totalhaverier man ser runt om sig och som vi varit lyckligt skonade från.

Körde till slut in på en bedrövlig femtonde plats, fast ändå glad att ett tjugominutersstopp blev det enda resultatet av hettan och att vi klarat oss helt ifrån vare sig på- eller avåkningar.  Hade i alla fall återigen en bra trend och (de första sjuttioelva varven med SC borträknat) en spridning på två sekunder de sista varven.

Kryddade hemresan med pizza, Formel 1 och två omkörningar av andra team.

Väl mött på Knutstorp den 1 juli!

Mer information

2007-06-10, 6 timmars långlopp, Anderstorp, Anderstorp RC


Visad: 1679 gånger - Uppdaterat: 2007-06-28 av Mikael Persson

Ur albumet

14 ALT Racing.
Foto: Jörgen Olsson
Team GAPET© Copyright 2005-2019, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se