ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2006-06-21

Tappad serieledning för Flying Fellows

Efter fjärdeplatsen på Kinnekulle var bilen ganska intakt, så det var inga större jobb som behövde göras utom den vanliga översynen av bl a däck och bromsar. På Kinnekulle tyckte vi dock att kopplingen började kännas lite konstig, så vi gjorde en översyn av huvudcylinder och slavcylinder utan att egentligen hitta några fel.

Vi bytte också till en grövre kränghämmare bak för att få lite mindre understyrning i de långa kurvorna på Anderstorp. Vi hade också tänkt att byta till en längre slutväxel för att bättre passa den långa rakan, men vi fick den inte klar i tid så det blev att köra med samma låga utväxling som vi har till de andra banorna.

Ludde var hemma från USA denna gång medan Kenneth istället var bortrest, så det blev åter fem som skulle dela på körningen. Ulf-Peter skötte som vanligt catering och tankning men vår hovmekaniker Kenneth hade en mamma som fyllde 80 år, så det får väl räknas som giltigt förfall. Redan vid taktiksnacket under frukosten konstaterade vi att vi inte skulle hänga med de snabbaste bilarna, då vi skulle varva ut motorn på 5:an redan i mitten på rakan. Träningstiderna visade också detta tydligt då vi fick 13:e tid, nästan 5 sekunder efter snabbaste TLC. Nåja, med några lyckade depåstopp och inga avkörningar så skulle vi väl ändå kunna hänga oss kvar vid serieledningen, tänkte vi.

Hasse tog det första passet och var snart uppe på 9:e plats, men redan efter 20 minuter är det dags för första pacecarsituationen. TLC och Penta ligger mycket tätt i ledningen och det blir lite kalabalik då pacebilen råkar vinka förbi Penta men stoppar TLC bakom sig. Efter diskussioner med tävlingsledningen tar man det riktiga beslutet och släpper förbi hela fältet tills man fångat upp Penta igen bakom pacecaren. Heder åt både Penta och tävlingsledningen som tog detta beslut gemensamt.

Ludde tar det andra passet och Bengt det tredje, och vi ligger på 8:e plats då Bengt efter knappt tre timmars körning ropar in på radion att kopplingspedalen går i botten. Han tar sig in till depån och vi kan konstatera att slavcylindern har pajat. Vi funderar på om vi ska försöka köra resten av tävlingen utan koppling men beslutar oss för att försöka reparera. Ola gör en heroisk insats under bilen och med lite uppfinningsrikedom, ståltråd och fjädrar så får han ihop det så att det fungerar igen. Vi har dock tappat totalt ca 25 minuter och trillat ned till 16:e plats, så nu gäller det bara att ta bilen i mål och ta så många poäng som möjligt.

Jag kör ut med full tank och fungerande koppling, men på rakan ser jag att ett av huvlåsen inte är blivit låst i all stress, så det blir ytterligare ett kort oplanerat depåbesök. Sedan blir det dock ett roligt och odramatiskt körpass och bilen fungerar utmärkt. När jag lämnar över till Ola är vi på 14:e plats, och Ola kör också ett ganska händelsefattigt pass på drygt en timme. Vi har dock kommit lite otakt med våra byten så efter sista tankningen får Ludde hoppa in i bilen igen och köra de återstående ca 40 minuterna, då han fick ett ganska kort pass tidigare på dagen. Vi ligger på 13:e plats men avståndet till närmast framförvarande bilar är dock så långt så vi kan knappast avancera i resultatlistan på egna meriter. Våra Volvokollegor TDR får dock lite problem, så när målflaggan viftar slutar vi på en 12:e plats.

Grattis TLC, Red Arrows och Surprise som alla kom i mål på samma varv. Trots strulet med kopplingen så hade vi kul i det vackra vädret och var ändå ganska nöjda över att ha fullföljt och säkrat hyggligt många poäng i serietabellen. På det två återstående tävlingarna blir det strid på kniven, herrarna i TLC Racing!

Flying Fellows / Olle Odsell

Mer information

2006-06-17, 6 timmars långlopp, Anderstorp, Anderstorp RC


Visad: 1260 gånger - Uppdaterat: 2006-06-21 av Mikael Persson

Ur albumet

Snowdragon Racing

© Copyright 2005-2018, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se