ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan1
dagar kvar till
Race 1
den 18/4
Kinnekulle

ERCup News 2018-10-16

Favoritseger trots allt i ERCup

Sammanställning ERCup efter deltävling 6. Finalen på Mantorp Park 13/10

Ett stort grattis till Citius Motorsport som är värdiga totalsegrare i ERCup 2018. De vann de två första tävlingarna överlägset med sin fina BMW320 nr 8. Men sedan blev de bryskt prejade av banan på Västkustloppet i Falkenberg, och bilen gick inte att laga inom rimlig tid. Som tur var så hade de en reservbil i den lite äldre BMW:n nr 80, så den skulle få göra tjänst resten av säsongen i ERCup. De vann sedan även tävling 3 och 4 så segern i serien såg nästan ut att vara självklar.

Då slog oturen till igen och de skrotade även den bilen efter vattenplaning i den femte deltävlingen på Kinnekulle i september. Det var nog inte många som trodde de skulle kunna försvara sin serieledning efter det äventyret. Men med bara två veckor till finalen på Mantorp så lyckades de räta ut bilen så att de kunde starta i RM-tävlingen. Lyckan varade dock inte så länge då bilen smällde i muren redan på träningen. Åter visade de envisa grabbarna att man aldrig ska ge upp, och med förenade krafter och två timmars reparerande var de ute på banan igen! Och de hann köra mer än hälften av antalet varv för segraren, så de fick tillräckligt med poäng för att ta hem seriesegern med några poängs marginal. Trägen vinner!

 

På andra plats i serien placerade sig ALT Racing med sin vassa Opel Corsa. Trots många tekniska problem under säsongen så har de lyckats ta sig i mål på ganska bra placeringar de flesta deltävlingarna, och det har lönat sig. På finaltävlingen på Mantorp gick det riktigt bra och de tog en efterlängtad seger i klassen ERCup Original. Att de dessutom gick hem med seriesegern i klassen för framhjulsdrivna bilar var bara grädde på moset!

ALT Racing

 

På tredje plats i serien kom Volvoteamet Flying Fellows genom att köra klokt, hålla bilen på banan och komma i mål på fem av sex deltävlingar med sin trogna Volvo 244. Bilen har nu gjort sin tjugoandra säsong och ca 6000 mil som tävlingsbil, efter att innan dess ha körts 30.000 mil som taxi. Så grabbarna i teamet brukar ha fullt upp under vintern att bygga om och förstärka kaross och hjulupphängningar, så frågan är hur mycket som är kvar av originalbilen.

 

I klassen för framhjulsdrivna bilar kom familjeteamet GAPET tvåa med sin Honda Civic. De har också varit med i långloppserien under många år, och det har gått allt fortare med åren. Extra roligt är det att se att ”pappa, mamma, barn” kan ha så kul tillsammans under så många år. Trea i FWD-klassen kom Swift Racing som är ett ganska nytt team med sin jämförelsevis ganska nya Seat Leon. Kul med lite nytt blod och vi hoppas att tredjeplatsen ska ge dem blodad tand för kommande år.

Team GAPET


Visad: 1980 gånger - Uppdaterat: 2018-10-18 av Magnus Krokström

Ur albumet

Klarlack

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se