ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan2
dagar kvar till
Race 5
den 21/9
Karlskoga

ERCup News 2018-09-14

När valet är fritt: Racing!

Racerapport från ALT Racing som överträffade sig själva och gjorde en riktigt bra tävling på Gelleråsen Arena i söndags 180902. Ödmjukt meddelar de att de släppte iväg Citius för att inte "hugga efter för mycket"... All time high blev det i alla fall =)

  

Så var det åter dags, årets fjärde deltävling och ny resa till Karlskoga och Gelleråsen. 

Förra tävlingen drog bilen både bensin och olja som aldrig förr, när vi kommer hem läcker tvåans cylinder så det var bara att riva motorn. När motorn rivits har vi en ventil som läcker, Anders henade ändå loppen, nya ringar och så slipa in ventilerna. Blev några dagar extra skruvande mellan dessa tävlingar, men iväg kom vi! 

Denna gång rullade vi iväg lite senare då Mickes Lisa gjorde oss sällskap efter sitt fotbollsläger, ”middagen” blev därför längs vägen, MAX i Örebro, Johan: din flankstek, wokade potatis och kantarellsås spelar i en annan division! 

 

Söndag morgon och racedag, klarblå himmel och en dag full av förväntan ser sin början. 

Då vi kom fram sent på kvällen får vi börja morgonen med att anmäla oss och besiktiga bilen. 

Vi var bara fyra chaufförer då Johan var hemma med Alfred och familjen och Algot jobbade. 

Inga problem något av det så bara att förbereda bilen för träning och kval, Anders går ut och testar lite, Micke känner sedan på bilen några varv innan vi går in för att lägga på de nya racedäcken varefter Håkan går ut och värmer upp däcken och försöker sätta tid, vi slutar på 6:e startrutan lika som förra gången vi var här! 

Håkan får bra tempo första stinten, solen skiner och torrt och fint, det tuggar på bra, någon stackare får bryta redan efter 3 varv, för oss rullar det på så bra så vi sträcker ut stinten till full tid, d v s 1,5 timme. Anders tar vid och efter att varit mindre nöjd förra racet så får han upp bra tempo och kör full stint även han och racet är halvvägs och vi har klättrat upp till tredje plats! 

När Anders går in har vi kört upp oss till en tredjeplats, vi garderar med att fylla på olja, nu gick det dock inte i så mycket så renoveringen sedan förra racet har hjälpt. 

Vid tankningen spricker tankslangen och bensinen sprutar! Som väl är efter att vi tankat så efter snabb sanering kan vi skicka ut Micke och laga slangen till nästa tankning. 

Däcken är slitna men tusan vet om dom inte håller, efter en stund börjar det dugga lätt. Micke tycker däcken är slitna och greppar dåligt och då blir det VRC, d v s alla får sänka farten till 60 km/t medan man bärgar en bil. Vild diskussion på radion om däcken ska hålla eller inte och till slut bestämmer vi oss för ett snabbt däcksbyte medan alla ändå får köra sakta, Micke flyger ur bilen men vi skickar in han igen och han får köra en full stint med de nya däcken. 

Undertecknad har legat i bussen efter däcksbytet och halvsovit och när jag kliver upp för att köra sista stinten ser jag att det är rejält blött och dugget har nästan gått över till regn medan Micke var ute, något som han stortrivs i och kör upp oss till andraplatsen, endast årets suverän, Citius i sin BMW ligger före oss. 

Jag är inte lika glad i vått underlag men det är ganska bra fäste ändå och ganska snabbt kommer jag in i tempot, banan torkar efter hand upp i spåret och farten ökar, bakom ligger Hegnet och jagar för glatta livet bara 20 sekunder bakom oss när det är en knapp timme kvar. 

Kan säga att det kändes som en lång timme kvar! 

Våra nya däck gjorde dock susen och vi lyckas dryga ut avståndet, vi går i mål på en andraplats och vårt bästa resultat sedan vi började med långlopp och ERCup! 

 

Nu laddar vi om till nästa race på Kinnekulle den 30 september, till dess ska vi försöka få ordning på våra bromsar, vi fick dubbeltrampa förra gången och bytte hjullager till detta racet, detta hjälpte inte och ni som låg bakom och tyckte vi bromsade tidigt så har ni nu förklaringen  

M V H 

Team ALT Racing 

Peter, Anders, Micke och Håkan 

 

Filer

2018 - Deltävling 4, Gelleråsen[2].pdf (Teamets egna rapport) (451kb)


Visad: 952 gånger - Uppdaterat: 2018-09-14 av Magnus Krokström

Ur albumet

23 Team GAPET
Foto: Jörgen Olsson
Team GAPET© Copyright 2005-2019, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se