ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan1
dagar kvar till
Race 1
den 18/4
Kinnekulle

ERCup News 2018-06-06

ERCup deltävling 2 - Falkenberg

På söndag 10/6 är det dags för årets andra deltävling på Falkenbergs Motorbana. Detta race körs tillsammans med långlopps serien NSHC vilket garanterar mycket bilar och spännande racing.

Startgrid 2017

Årets första tävling gick på Sturup Raceway i maj där 12 bilar var anmälda. Ett nytt team för året deltog, Swift Racing i en Seat, varmt välkomna. Även två nygamla team, Klimalux Värmepumpar (före detta CM Carpart) i sin Honda med ny motor från USA. Team Allt i Däck kör i år Tornados BMW E46 med M3 maskin. Tyvärr kraschade Allt i Däck sin fina BMW redan på kvalet. Sturup tävlingen vanns av Citius Motorsport med DK Racing på andraplats och ALT Racing trea.

Nu är det alltså dags för årets andra deltävling på snabba Falkenbergs banan. Totalt 24 bilar är i skrivande stund anmälda, 13st från ERCup och 11st från NSHC. ERCup teamet DK Racing rasade sin Honda motor efter Sturup och kommer tyvärr inte till start. Men ytterligare ett nytt team kommer, Ricky Bobby Motorsport i en BMW E46 med 3.0L maskin, hjärtligt välkomna.

De senaste två åren har mästarna Citius Motorsport vunnit Falkenbergs racen och ses som favoriter. Men det finns många snabba bilar som kommer vara med och utmana. Allt i Däck kommer vara ruskigt snabba i sin starka BMW. Team Björnligan som visade fin fart på Sturup säger att de fått ordning på sin krånglande bakaxel och vill visa vad de går för. Sedan har vi många FWD team, som exempel ALT Racing och Klimalux Värmepumpar som är snabba.

Det kommer bli ett spännande race på söndag, starten går 10:30. Fri entré, välkomna! 

 

 

 

Mer information

2018-06-10, Race 2, Falkenberg, Falkenbergs MK


Visad: 3807 gånger - Uppdaterat: 2018-06-18 av Sverker Ottosson

Ur albumet

Team Surprise Racing
Foto: Bengt-Åce Gustavsson
Racefoto.se

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se