ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2017-09-23

ALT Racing med ny motor till långloppsfinalen

Det var länge sedan ni hörde av oss i ALT Racing, orsaken är helt enkelt att vi inte kunnat köra på hela sommaren och missat 3 av 6 deltävlingar i ERCup. Deppigt värre men vad gör man.

Tävlingen på Mantorp 2 Juli gick som på räls och vi ligger 2:a i halvtid, då kommer bilen in med en rasslande motor och det är bara att bryta. Vi konstaterar sedan att ljudkåpan i kolfiber över insuget vi köpt från England hade en infästning med popnut som man nu inser hur korkad den var, engelsmännen hade placerat dom så när motorn vibrerade lossnade dom och vibrerade loss från sin skruv och vips flög en in i insuget…….

Vi fick tag på en motor med rätt topp att bygga på under semestern och prylar beställdes samtidigt som toppen skickades till England för bearbetning och motorn kördes till Kalmar för borrning och slipning.

Vi trodde vi skulle få hem alltihop så vi skulle kunna köra finalen i ERCup men delarna kom med bara en dryg veckas marginal.

Nu har vi fått ihop motorn och provkört, på lördag när vi har vårt sponsorevent på Ljungbyhed så kör vi in motorn samtidigt för att efter lunch åka till Svalle på TS Motor i Åstorp och mappa den nya maskinen.

Nu ser vi fram emot en lyckad inkörning och mappning i helgen för att till nästa helg åka till Mantorp för att köra Riksmästerskapet i långlopp.

På facebook ”ALT Racing” kan ni se när vi startade upp nya motorn i onsdags och där kan ni följa oss såväl på eventet som i mästerskapet nästa helg!

Mer information

2017-10-14, SBF Endurance Cup, Mantorp


Visad: 2029 gånger - Uppdaterat: 2017-10-22 av Magnus Krokström

Ur albumet

Race
Foto: Mattias Pålsson
Tornado Racing

© Copyright 2005-2019, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se