ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2017-07-05

ALT Racing på sommaturné!

Så var det dags för tredje ERCup-deltävlingen, denna gång på Mantorp ihop med en annan långloppsserie, NSHC. Dom kör med gatdäck och tankar med jeepdunkar så dom bör ha svårt att hänga med våra bilar, men det ska bli riktigt kul med ett fullt startfält. Vi har sedan förra tävlingen försett även vänstersidan med kylning på bromsarna och bytte för säkerhets skull även hjullagret ifall det tagit skada av värmen, därutöver sedvanlig genomgång av bilen.

Vi drog lördag eftermiddag för att möta upp Johan i Värnamo, där gjorde vi sällskap med övriga turnerande sällskap såsom Lasse Stefanz och Scotts med sina bussar, de enda som saknades var väl Cirkus Olympia annars hade ”Hamburger Hill” varit komplett med cirkussällskap! Största skillnaden mot övriga är väl att vi fyller på soppa på Circle K medan Olle Jönsson fixar en ”bukfylla”.

Väl framme i Mantorp möts vi av Timeattackgänget som kört några varv på lördagen, herrejisses vilka bilar! Det är ju inte avsaknaden på pengar som minskar våra startfält! Vi lastar av och besiktigar bilen, Johan fixar krubb, och vi njuter av solen och en ljummen kväll vilket vi inte varit botskämda med.

Ett nytt upplägg så vi börjar med träning/kval vid 9.00, därefter förarsammanträde och 10 minuter därefter start. Bilen går ruggigt bra på kvalet och vi tar en tredjeposition i starten, som dessutom ska vara stillastående som vi aldrig gjort innan. Håkan startar och kommer iväg bra, en bil bredvid oss får nästan stopp men bilarna kommer runt honom utan att gå in i bakändan som väl är. Sedan rullar det på bra och mitt i stinten leder vi ERCup!

Ligger 2:a när vi går in för tankning och går ut som sjua, därefter byter fler team chaufförer och vi klättrar stadigt med Johan vid spakarna på andra stinten. Johan trivs lika bra som Håkan och kommer också han in som 2:a!

Ett bra byte och Micke kör tredje stinten och även han tar tillbaks det vi tappar i bytet och ligger 2:a. Anders går till bussen för att byta om för fjärde stinten, då Micke ropar in, bilen går inte riktigt! Kommer in och bilen låter inte kry, vi tittar över och provstartar och blir ett stort moln och låter än värre. Stift 3 är helt stukat och vi kan konstatera att vi kan börja packa. Med en bil som gick som en dröm, de som körde menade på att man satt sig bara tillbakalutad och rattade runt behagligt i lagom tempo och inte över 6000 varv innan växling så hade vi halvägs in i racet börjat bygga upp förhoppningar om pallplats. Vi var tyvärr i gott sällskap för flera bilar som brukar tillhöra toppen bröt under dagen och manfallet blev stort. Själv fick jag hålla till godo med 2 stinter om 2,5 timmar bakom bussratten, inte någon annan i teamet fick den utdelningen med körning!

Inget ont utan det har något gott med sig, vi var hemma 2 timmar tidigare än beräknat och fick njuta av söndagkvällen hemma i soffan……..

Måndagkvällen kunde inte Anders hålla sig utan kör ner kameran i tändstiftshållet, och vad finner han där: en popnut! Vi har köpt en ny insugsbox från Demon tweeks för att sänka vårt insugsljud, i bottenplåten på den sitter popnut och en av dessa nitar har lossnat och letat sig in via insuget! För mig helt overkligt och skulle aldrig få tanken att lyfta på kåpan för att se så alla popnut sitter fast. Vår topp och kolv är sönderslagen, vad mer vet vi inte ännu, på onsdag skiljer vi maskinen och då blottar sig sanningen……… Inte för att jag vill vara negativ, men jag tror inte vi syns på Knutan den 5:e augusti.

Det var skoj att köra med en annan serie om än lite fartskillnad p g a olika reglemente, detta vägdes upp av startfältet. Jag är övertygad om att Timeattack och driftinggängen snart tröttnar på att bara köra mot klockan, då har vi fulla startfält igen när de inser att racing är flera bilar i samma kurvan jagandes i bredd eller efter varandra.

Ha en skön sommar allihop!

Hälsningar från ett stukat ALT Racing!

Mer information

2017-07-02, Race 3, Mantorp, MK Scandia


Visad: 644 gånger - Uppdaterat: 2017-07-05 av Mikael Persson

Ur albumet

TNT Racing
Foto: Mikael Persson
Aktuellmotorsport.se

© Copyright 2005-2018, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se