ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan60
dagar kvar till
Race 4
den 17/8
Mantorp

ERCup News 2016-12-21

God Jul och Gott Nytt Racingår i ERCup 2017

Nu har väl förhoppningsvis de flesta släppt verktygen i garaget och tagit några dagar ledigt för att umgås med familj och vänner. Och kanske har någon önskat sig lite nya bromsbelägg av tomten?

Vi ser fram emot en ny säsong i ERCup 2017, med sex tävlingar på sex olika banor. Det är det tolfte året som vi kör i den teamorganisation som bildades efter utträdet ur ERF (Endurance Racing for Fun) efter säsongen 2005. Vi har lyckats utveckla ERCup till Sveriges snabbaste (och sexigaste) långloppsserie, men tyvärr så har antalet deltagande team sjunkit de senaste åren, liksom i många andra racingklasser. Därför har styrelsen vidtagit några nya grepp inför 2017 för att öka antalet deltagare.

Det tekniska reglementet går in i en ny treårsperiod och där reglementet är detsamma som de senaste tre åren. Detta är demokratiskt beslutat för att bibehålla stabilitet i serien. Men vi har nu också öppnat för nya typer av bilar för att ge fler team möjlighet att prova och delta i långlopp.

Under 2017 kommer vi på prov tillåta tvåsitsiga bilar Ginetta G20, G40 och Mazda Miata (enligt Roadsport C reglementet) att delta fullt ut i serien, efter individuell prövning av den Tekniska kommittén. Som tidigare kommer också bilar enligt reglementet i Volvo Original Cup kunna delta i serien. Och dessutom finns det fortfarande möjlighet för bilar med max 1,85 liters turbomotorer eller max 3-liters måttligt trimmade sugmotorer att söka dispens för att delta i serien.

Vi inför också en helt ny klass som kallas ERCup Standard, där tanken är att det ska vara billigare att delta genom att bilar, motorer och däck är med standardbetonade, och där snabbtankningssystem ej får användas. Det tekniska reglementet för båda klasserna kommer att finnas på hemsidan efter nyår.

Årsmöte för ERCup teamförening blir i Falkenberg på tisdag den 28/2 kl 19.00. Kallelse kommer i mitten av januari. På årsmötet är det dags att göra sin röst hörd om vad man tycker om seriens utveckling och förvaltning, och det blir val av ny styrelse för det kommande året. Vi ses väl då?

GOD HELG !

Styrelsen i ERCup teamförening

 

Citius Motorsport efter målgång i finalen, seriesegrare i ERCup 2016!


Visad: 1156 gånger - Uppdaterat: 2016-12-21 av Mikael Persson

Ur albumet

6 No Limit Racing
Foto: Jörgen Olsson
Team GAPET© Copyright 2005-2019, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se