ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan60
dagar kvar till
Race 4
den 17/8
Mantorp

ERCup News 2016-09-20

Spännande läge inför ERCup finalen på söndag

På söndag den 25 september körs den sjätte och sista deltävlingen i långloppserien ERCup på anrika Gelleråsen i Karlskoga. Serien har tidigare under året gästat flera av landets racerbanor, och tävlingarna går ut på att köra så många varv som möjligt på sex timmar.

Citius Motorsport ihoplappade Toyota.

Efter de första fyra tävlingarna såg det ut som att Team Citius Motorsport från Falkenberg skulle ta hem hela serien med sin Toyota MR2, efter två segrar och två andraplatser. Men på den femte deltävlingen på Kinnekulle Ring så var olyckan framme och bilen slog runt när det fortfarande återstod mer än halva tävlingen. De gav dock inte upp utan ringde efter reservdelar från Falkenberg och lyckades lappa ihop bilen så att de kunde köra de sista tio minuterna och ta målflagg, vilket innebar några extra poäng i serietabellen. Så inför finalen leder de fortfarande med 317 poäng, men bara en poäng före tvåan Allt i Däck Motorsport.


Allt i Däck

Team Allt i Däck kommer också från Falkenberg och kör en BMW 320, men under huven är det en Volvo B230 motor som visat sig vara både snabb och driftsäker. De har en vinst och fler pallplatser under året vilket innebär att de parkerat på andra plats i serien, men känner nu vittring i jakten på ”grannarna” Citius i ledningen.


2 Fast 4 You

På tredje plats i serien ligger Team 2 Fast 4 You med sin ärrade röda Opel Ascona. De brukar alltid höra till de snabbaste bilarna på banan, men driftsäkerheten har ibland brustit. I år har de har kört med både Mercedesmotor och Volvomotor, och de tre senaste tävlingarna har de varit på pallen och har samlat ihop 306 poäng, dvs bara 10 poäng upp till andra platsen. Och med tanke på att en seger ger 70 poäng så är det helt öppet om hur slutställningen i serien kommer att se ut.

Team Bohica Racing lett av Magnus Krokström kör också BMW 320 med Volvomotor och ligger fyra med 295 poäng. Men också de voltade bilen (!) på senaste tävlingen på Kinnekulle Ring och den blev så skadad så att de har meddelat att de tyvärr inte kommer till start i finalen. Det öppnar möjligheterna för team Flying Fellows från Göteborg att ganska enkelt avancera i serietabellen. De kör en Volvo 240 som har hängt med i serien i mer än 20 år, men med driftsäkerhet som prioritet ett brukar de finnas med i slutstriden om pallplatserna.

Efter dessa fem bilar finns det flera team som har en teoretisk chans att ta en pallplats i serien, men då måste några av toppteamen bryta finalen. DOD Racing kör också en Volvo 244 som brukar vara snabb, och Citius Motorsports ”andrabil” som är en BMW 320 vill gärna avancera några platser.


CM Carparts Racing

De framhjulsdrivna bilarna har en egen ”FWD Cup” där det danska teamet CM Carparts Racing leder med en illgrön Honda Civic. Men bara åtta poäng efter finns det ganska nya Team 99 Racing med en Toyota Corolla, och på tredje plats hittar vi familjeteamet GAPET med en Honda Civic Coupé. De riktigt snabba framhjulsdrivna bilarna ALT Racings Opel Corsa och norrlänningarna Kärkkäinens Toyota Corolla har båda drabbats av tekniska problem, så de lär knappast kunna blanda sig i striden om pallplatserna detta år.


Team 99 Racing

På söndag eftermiddag kommer vi att veta vilka team som har lyckats hålla sina bilar på banan i sex timmar och som därmed har kunnat få en eftertraktad pokal och pallplats!

/ Olle Odsell
ERCup teamförening

Mer information

2016-09-25, Deltävling 6, Karlskoga, SSK


Visad: 2070 gånger - Uppdaterat: 2016-09-20 av Mikael Persson

Ur albumet

Race
Foto: Jörgen Olsson
Team GAPET© Copyright 2005-2019, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se