ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan60
dagar kvar till
Race 4
den 17/8
Mantorp

ERCup News 2016-08-02

Seger för BOHICA på SSK:s Raceweek 30/7!

ERCups deltävling 4 kördes på Kinnekulle Ring i regi av SSK. Vädret var osäkert och växlade flera gånger under den inledande timmen. Vi i BOHICA Racing tyckte det var jättebra att vi valt August till första stinten ;-)


Magnus, August, Jörgen och Anders efter målgång!

August hade satt andra bästa kvaltid så han startade från startruta 2. Han var otroligt laddad och ryckte åt sig ledningen. Han körde mycket inspirerat och var på strålande humör. Både för att köra bil och i sig själv. Vi fick ett och annat Eddie Meduza-citat till svar på radion… Nog om det.

August fick ett 89-minunterstint för att han gjorde ett strålande jobb i de svåra förhållanden som rådde. Efter honom var det dags för Conte. Han sa storsint, jag kör hur långt eller kort som helst, bara vi slåss för seger! Tyvärr fick han bara köra 16 minuter för det dök upp ett tillfälle att byta förare, som vi inte ville missa. (En safety car-situation.)

I hoppade Jörgen och det var nog hans bästa styrning i karriären. Han sänkte sina tider kontinuerligt och körde jämnt! Han höll jämna steg med de som var tvåa och det flöt riktigt bra! Några veckor semester verkar vara den perfekta uppladdningen!

När det var ca 40 minuter kvar hade vi en ledning på ca 50 sekunder och ett förarbyte kvar. Då var det dags för undertecknad att ta plats i förarsätet.


Bytet gick skapligt, men jag kom ut en bit bakom Citius Toyota MR2 som nu ledde. Pang på och försöka köra ikapp. Det gick ganska smärtfritt, men jag såg att tempmätaren kröp över 90 grader… Nej, det kan inte vara sant, tänkte jag. Innan jag gick ut på start och mål-rakan var mätaren på 95 och min puls 180! Efter rakan kröp den ner mot 90 (p.g.a. mycket kylluft på långa rakan), men jag var väldigt nervös att jag hade en vattenläcka och att problemet skulle eskalera. Vi hade dock ingen tid att gå in och undersöka något. Vi hade ju bestämt att vi skulle gå för seger.

När jag fick höra på radion att 2:an gick in för sitt sista stopp kunde jag dra en lättnadens suck och dra ner på tempot. Vi trodde de hade gjort alla sina stopp, så det var otroligt skönt.

Detta var antagligen mitt tråkigaste körpass i en tävlingsbil, men samtidigt var det underbart! Sitta och köra försiktigt är det sista man vill, men när man tar målflagg som första bil är allt tråkigt glömt :-)En fantastisk helg på Kinnekulle Ring. Faktiskt en av sommarens höjdpunkter! Tack till alla! The Bohicrew, SSK-funktionärer, medtävlare och alla andra trevliga människor som var på SSK Raceweek!

/M

Mer information

2016-07-30, Deltävling 4, Kinnekulle, SSK


Visad: 1056 gånger - Uppdaterat: 2016-08-01 av Mikael Persson

Ur albumet

Prispallen Totalt
Foto: Jörgen Olsson
Team GAPET© Copyright 2005-2019, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se