ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan32
dagar kvar till
Race 3
den 6/8
Karlskoga

ERCup News 2016-06-01

Björnligan tillbaka i ERCup efter motorbyte

Racing är en hård verklighet, inte så långt från oceansegling. Där finns ett talesätt: du kan alltid lita på havet, dabbar du dig så tar det dig. I racing gäller något liknande: slarvar du så skiter det sig. ERCup har kommit så långt i sin utveckling att den tid när man kunde vinna på Knutstorp med endast 4:an o överväxeln i funktion under de sista 4 timmarna är mer som en saga.

Med det sagt vill jag alltså inte skylla på något annat än dåliga förberedelser, helt egen förskyllan.

Med tre veckor av idiotmeka i ryggen, inte så många kvällar slutade före 24, så var det ett par rätt möra gubbar som kom ner till Sturup, en timma för sent för att klara av att göra depåförberedelserna på ett bra sätt. Det var knappt vi hann till förarmötet, att lasta av och ut på träningen. Med helt nytt motorkoncept var det viktigt att kolla av hur allt fungerade, så någon hjulinställning blev det inte tal om. Men vilken motor vi hade fått i!! Den gick som en raket! Mappningen kvällen innan var 95% rätt, så det var bara att gasa. Ett lyft att glädjas åt efter allt strul med det förra konceptet. Säga vad man vill, med Volvos värde varar .

Trots Olles varning för att Sturup är hård på däcksslitaget, gjorde vi ingen förberedelse för eventuellt däcksbyte, vi kom inte ens ut till start i tid utan fick starta från depån. Hmmmmm……

Hans som fick ta första passet gjorde som vanligt en formidabel insats och var väl den som bäst matchade Citius nästan otroliga fart. Han gick in för byte, totalt utmattad, på en 2:a-plats, vår absolut bästa insats den dagen.

En gammal räv, Niklas gick därefter ut och körde mycket bra, oavsett att han inte tävlat på ett par år. Snabbt och säkert.

Vår nybörjare, Carl, körde därefter sitt pass, inga konstigheter där, han höll sig på asfalten, och med tanke på sitt långa tävlingsuppehåll och en helt ny bil och tävlingsform får vi vara nöjda med det.

Björn gick ut för sitt pass med fjärde depåstoppet att genomföra i bandepån. Så blev det inte riktigt, en punka på vänster fram ställde till det ordentligt, och det hela slutade med att vi gjorde fem stopp.

Hans behövde göra ett sista stint för att hålla körtidsregeln, och tur var väl det, för Björn hade inte orkat sista delen! Vevhusgaser i bilen gjorde att han helt enkelt var tvungen att ge upp. Man kan må rätt illa av det.

En åttonde plats blev det till slut, bilen var hel, och vi åkte hem rätt så nöjda trots allt. Under hemfärden gjorde vi en femtonpunkterslista att åtgärda innan nästa race, för då jäklar!!!!

Enligt ovan så gratulerar jag alla som kom på pallen, det är helt enkelt formidabelt att i konkurrensen som nu råder lyckas ta sig dit!!!!

Ses på Falkenberg!


Mer information

2016-05-28, Deltävling 2, Sturup, Svedala MK


Visad: 2678 gånger - Uppdaterat: 2016-06-01 av Mikael Persson

Ur albumet

Fasthouse
Foto: Mikael Persson
Aktuellmotorsport.se

© Copyright 2005-2022, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se