ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan60
dagar kvar till
Race 4
den 17/8
Mantorp

ERCup News 2016-02-29

Kärkkäinen Rally & Racing fick priset 'Årets prestation' i ERCup

ERCup årsmötet den 25/2 i Falkenberg samlade 40 personer som först fick en delikat middag på restaurant To Dé som den heter efter att Matte och Bea har sålt etablissemanget. Det var 14 team närvarande och vi hade dessutom fullmakter från tre team inlämnade.


De traditionella årsmötesförhandlingarna gick som vanligt smidigt under Tyrone Haraldssons vana ledning (se även protokoll i bilaga). Ekonomin fanns vara i god ordning även om vi gjorde en förlust på nästan 18.000 kr under 2015. Orsaken var främst kostnader för Elmiamässan, samt att vi fått betala från föreningskassan till några arrangörer då vi inte varit 20 startande. Styrelse och regelkommitté blev omvalda förutom att Stefan Adolfsson ersattes av Magnus Krokström som suppleant i styrelsen.

För 2016 röstades det att behålla fyra depåstopp på 6-timmarstävlingar. Styrelsen ska dessutom bestämma hur många depåstopp som ska gälla på 3-timmarstävling.

För det tekniska reglementet 2017-2019 blev det stor majoritet för styrelsens förslag om oförändrat reglemente. Styrelsen fick dock uppdraget att under året studera möjligheten att införa ett handicap system för större och mindre motorer. För 2016 finns möjlighet att söka dispens för att köra med t ex större motorer med lägre trimning, men däckreglementet gäller fortfarande alla.

Vi förrättade sedan prisutdelning till de välförtjänta team som placerat sig på prispallen för serien 2015. Dessutom delade vi ut ett nyinstiftat pris för ”Årets prestation”, och det gick till Kärkkäinen Rally & Racing för sin heroiska insats på Gotland när de efter motorras på träningen letade på Blocket, köpte en hel bil på fastlandet, tog den med färja till Gotland och monterade dess motor i tävlingsbilen till tävlingen. Och för att de dessutom kör mer än 100 mil enkel resa från Umeå till alla tävlingar!

Seriesponsorer 2016

Vi har ju glädjande nog fått seriesponsorer till årets serie, efter bra jobb av Joakim Karaus i team 68 Allt i Däck. Det har möjliggjort att vi kan återinföra utlottning av en fri startavgift vid prisutdelningen på varje tävling.

Joakim informerade om sponsordekaler på årsmötet och att man kan få sin egen stil på siffrorna på nummerbakgrunden. Tyvärr så har det visat sig bli lite för struligt och det kommer därför att bli förtryckta siffror bara till dem som vill ha sitt nummer med de vanliga svarta siffror som vi använder idag. Vill man ha egen design på siffror så kommer det att skickas en nummerbakgrund utan siffror, men med nya sponsorer.

Sponsorpaketet innehåller:  Vindrutestreamer Autosmart, och två nummerbakgrunder Allt i däck / Firststop.  Sponsorpaket med alla dekaler kommer att skickas ut till varje team om man först mailar sin postadress till:  joakim@m3e30.se

Det är obligatoriskt för alla seriedeltagare att sätta nummerbakgrunderna på framdörrarna. Vindrutestreamern är också obligatorisk, men här finns möjligheten att i enlighet med Tävlingsreglementet § 2.3 friköpa denna plats för en kostnad av 1500 kr per deltävling.

/ Styrelsen

Filer

Protokoll ERCup årsmöte 2016.pdf

Mer information

2016-02-25, Teamföreningens årsmöte


Visad: 1302 gånger - Uppdaterat: 2016-02-29 av Mikael Persson

Ur albumet

Race
Foto: Jörgen Olsson
Team GAPET© Copyright 2005-2019, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se