ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan7
dagar kvar till
Race 6
den 26/9
Karlskoga

ERCup News 2016-01-01

Gasen i botten i ERCup 2016

Tävlingsprogrammet för 2016 i Endurance Racing Cup (ERCup) är nu klart och det innehåller sex tävlingar spridda mellan början av maj till slutet av september. ERCup, som brukar kallas Sveriges snabbaste långloppsserie, försöker som vanligt sprida sina tävlingar över landets permanenta racingbanor, och 2016 blir det fem olika banor som får besök.

Genom ett utökat samarbete med SSK (Stockholms Sportvagnsklubb) så kommer man att köra två gånger på Kinnekulle Ring, eftersom man har lyckats klämma in en tretimmarstävling på SSK Raceweek sista helgen i juli. SSK Raceweek är en mångårig tradition då många av Sveriges och Norges racingklasser tävlar under fyra dagar.

Annars så är det sextimmarstävlingar som gäller vid de övriga fem tävlingstillfällena, men man lanserar också detta år en nyhet. Det blir möjlighet för nya team att prova på långloppsracing genom att köra en tvåtimmarstävling ”insprängd” under de två första timmarna av långloppet. Det ger förare som normalt kör sprintlopp en chans att slå sig ihop med en annan förare och köra ca en timme vardera, men utan att behöva investera i snabbtanksanläggning och fabriksnya däck.

I ERCup gäller ett tekniskt reglemente som innebär att alla bilar kör i samma klass och det är en salig blandning av olika biltyper och märken. Efter de sex tävlingarna 2015 så toppades serietabellen av två stycken BMW 320, en Volvo 244, en Opel Corsa och en BMW med Volvomotor. Lite längre ned i tabellen kan man hitta bilar som t ex Opel Ascona, Toyota Corolla, Porsche 944, Honda och VW Golf.

År 2016 är det sista året i en treårsperiod med oförändrat tekniskt reglemente, och redan i februari kommer teamföreningen på sitt årsmöte bestämma hur det tekniska reglementet ska se ut för nästa treårsperiod 2017-2019. Men man förväntar sig inga stora förändringar.

ERCup tävlingsprogram 2016
Lördag  7/5 Ring Knutstorp (Hyllinge MS)
Lördag  28/5 Sturup Raceway (Svedala MK)
Söndag 19/6 Falkenberg (SSK)
Lördag  30/7 Kinnekulle Ring (SSK) 3-timmars
Söndag  4/9 Kinnekulle Ring (SSK)
Söndag 25/9 Karlskoga (SSK)

Gott Nytt Racingår!

/ ERCup Teamförening


Skararp Motorsport från Falkenberg - vinnare av ERCup 2015


Visad: 3073 gånger - Uppdaterat: 2015-12-31 av Mikael Persson

Ur albumet

2 Fast 4 You
Foto: Olle Odsell
Flying Fellows

© Copyright 2005-2020, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se