ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2015-09-06

ERCup-förare i BaTCC

Kent Persson och Tobbe Söderberg från Tornado Racing bestämde sig efter racet i Palanga att testa sina vingar ännu en gång Internationellt. Valet föll på en tävling i Riga, i BaTCC (Baltic Touring Car Championship).

Men tyvärr i sista minuten så fick Kent lämna återbud pga ett elakt diskbråck, Operation är på g hälsar Kent. Jag bokade flyg och begav mig över Östersjön igen.

Tävlingen jag bokade in mig på var en 4 timmars tävling. Jag delade bil med min kompis NERO. Vi två skulle nu klara oss utan stötdämpar professorn Kent. Synd! Krya på dig Kent.....

Vi testade banan i Riga under torsdagen och fredagen och bilen gick prima. Banan var ganska snabb med fullt på sexans växel på 2 ställen. Det kändes ganska fort då avåkningszonerna är obefintliga på många ställen. Från curb till betongsuggor, ca 1,50 meter. Tur att det inte var på blöt bana.

Vi var lite hästkraftsvaga visade det sig. Bilar som deltog hade ca 460 hk på bakhjulen och flög bokstavligen fram, vår BMW M3 har 305 hk på bakhjulen. Men detta är ju långlopp och då finns det möjligheter att klara ett bra resultat ändå.

Efter att ha svettats i bilen 2 timmar var, i 25 graders solsken, så klev Nero och jag upp på pallens tredjeplats totalt. Detta kändes extra fint då merparten av bilarna ofta kör på banan i Riga.

Stort tack Kent Persson! Dina stötdämpare var guld värda när vi höll stumt över krönet inne i skogen.

Nu är man riktigt sugen på ERCUP längre fram. En långlopps serie som håller hög klass.

Ha det så bra alla ERCup'are.

Hälsningar

/ Tobbe
Tornado RacingVisad: 1807 gånger - Uppdaterat: 2015-09-06 av Mikael Persson

Ur albumet

Splittrad splitter
Foto: Mikael Persson
Aktuellmotorsport.se

© Copyright 2005-2020, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se